Qjobs Goes blijkt een stabiele groeier

Datum: juni 7, 2012

Qjobs Goes heeft in de anderhalf jaar van zijn bestaan bewezen dat een kleine organisatie in crisistijd volop kan bloeien. Als de basis maar goed is. De filosofie van Perry Schoenmakers van Qjobs Goes is simpel: zijn mensen helpen aan een passende baan en er door scholing en begeleiding voor zorgen dat ze gezond blijven, de baan kunnen behouden en happy zijn.

Erkend Kenteq opleidingsbedrijf
“Als erkend Kenteq leerbedrijf kan ik zowel leerlingen als ervaren krachten leveren”, vertelt Schoenmakers. Hij zorgt voor de afspraken met de werkgever, regelt het opleidingstraject en controleert de vorderingen. “Door mensen op de werkvloer de gelegenheid te geven zich verder te ontwikkelen, hebben zowel de werknemer als de werkgever daar optimaal profijt van. Immers iedereen wil zich verder ontwikkelen. Mannen met meer opleiding en ervaring kunnen de jongeren weer op sleeptouw nemen. Dat is goed voor beide groepen werknemers. Maar ook de werkgever is hier bij gebaat.”

Veiligheid voorop
Je herkent de Qjobs Goes medewerker gemakkelijk. Behalve in opleiding, investeert Qjobs Goes namelijk ook in de voorzieningen op de werkvloer die de veiligheid en gezondheid van de werknemers ten goede komen. “Ik investeer graag in persoonlijke beschermingsmiddelen en goed gereedschap. En toen het deze winter zo koud was, heb ik extra warme mutsen uitgedeeld.”

Vertrouwen loont
Qjobs Goes opende anderhalf jaar geleden de deuren in Zeeland, maar Schoenmakers is al ruim tien jaar een bekend gezicht voor Zeeuwse inleners van tijdelijk technisch personeel. “Ik heb er al die jaren voor gezorgd dat ik met mijn werkhouding en mentaliteit een goede vertrouwens relatie opbouw en behoud. Zowel met werkgevers als met de vakkrachten. Schoenmakers slaagt erin zijn mensen constant aan het werk te houden, ondanks de huidige crisis.

Vacature?
Het gros van de mensen die voor Qjobs Goes werken kende Schoenmakers al, maar nieuwe krachten zijn bij hem altijd welkom. “Maar ik doe niet aan het vullen van een sollicitanten database zonder dat ik die mensen ook daadwerkelijk werk kan bieden. Alleen als ik echt een openstaande vacature heb, vind je dus van Qjobs Goes een vacatureadvertentie. Ik doe wat ik beloof en beloof alleen wat ik kan waarmaken.”

Paraat als de brandweer
“Je kunt zeggen dat wij, ondanks dat we met Qjobs een kleine partij zijn, toch minstens dezelfde dienstverlening bieden die grote partijen ook bieden. Onze systemen en processen behoren tot de top van de markt. En wellicht kunnen we meer leveren dan anderen. Immers, omdat wij klein en flexibel zijn kunnen we maatwerk leveren en gemakkelijk de kwaliteit bieden die we beloven. Ik kan het belang van mijn mensen op de eerste plaats zetten en beslissingen nemen die me op de korte termijn geen winst zullen opleveren, maar wel in de relationele sfeer of voor de lange termijn. Ik heb in inzet en tijd geen grenzen. Ik ben als de brandweer voor mijn mensen en opdrachtgevers, als er iets voorvalt grijp ik in. Ook in het weekend.”

De branche verdient beter
“Ik vind het belangrijk om me aan de CAO te houden. Niet omdat het me wordt opgelegd, maar omdat ik vind dat je zo met elkaar omgaat. Ik werk met een backoffice (Payroll Service Centre) waarvan ik weet dat ze ook deze mentaliteit hebben. Doordat zij zich aan de afspraken houden, weet ik dat mijn mensen eerlijk en op tijd worden uitbetaald. Ze weten wat ze krijgen, vakantiegeld en ziektedagen worden allemaal keurig op de afrekening vermeld en de financiële verhoudingen zijn vooraf in de afspraken duidelijk gemaakt. En zo hoort het ook.”

“Maar helaas is het niet overal zo. De branche wemelt nog van de bureaus die het niet zo nauw nemen. En ze kunnen redelijk ongestoord hun gang gaan omdat de bestaande regelgeving wordt afgezwakt en effectief toezicht met adequate machtsmiddelen ontbreekt. Wat mij betreft moeten overheid en brancheorganisaties snel de handen ineen slaan en passende maatregelen nemen om de excessen effectief aan te pakken. Dat is in het belang van zowel opdrachtgevers, flexkrachten als van de intermediairs. Kortom, in het belang van de hele branche.”

Bron: Qjobs

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWSGratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.