PostMasters Express gaat samenwerken met DPD

Datum: april 26, 2017

DPD en PostMasters maken bekend dat zij hun samenwerking verder uitbreiden. Hierdoor kun je vanaf nu bij zowel de PostMasters Business Centers als de Express locaties terecht voor het versturen van pakketten via DPD.

Op deze manier komt PostMasters tegemoet aan de toenemende vraag onder consumenten, ondernemers en MKB om een ruimere keuze als het gaat om post- en pakketverzending, en niet meer afhankelijk te zijn van één partij. Verzenden van pakketten via DPD kan op dit moment via de 30 PostMasters locaties. De ambitie is om deze dienstverlening in de loop van het jaar uit te breiden naar 100 locaties door het hele land.

PostMasters versterkt door de samenwerking met DPD haar positie in de retailmarkt als (franchise) conceptleverancier op het gebied van pakketten en post voor particuliere en zakelijke klanten en biedt hiermee een beter alternatief voor de bestaande postagentschappen. Het traditionele concept van postagentschappen staat onder druk vanwege dalende vergoedingen en verschraling van het dienstenaanbod. PostMasters gaat de concurrentie aan door het bieden van hogere marges en vergroting van het aanbod.

Ten aanzien van het dienstenaanbod kunnen particulieren, ondernemers en MKB die hun pakketten binnen Europa willen laten bezorgen met DPD, dit door de complete dienstverlening van begin tot eind aan PostMasters uit handen geven. Daarnaast beschikt DPD zelf over een uitgebreid netwerk over de weg in Europa en heeft bovendien meer dan 30.000 pickup parcelshops in 21 landen in Europa. DPD is daardoor in staat pakketten efficiënt en snel op de plek van bestemming te krijgen.

Thomas van der Lubbe, CEO PostMasters: “Bij PostMasters zijn we zeer enthousiast over deze nieuwe samenwerking met DPD. De hoge kwaliteit van de dienstverlening en het fijnmazig netwerk van DPD in Europa, in combinatie met het groeiende retailnetwerk van PostMasters, biedt beide bedrijven kansen om te groeien in de retailmarkt. PostMasters en de store-in-store formule PostMasters Express bedienen servicegericht dagelijks vele klanten en weten deze daarmee succesvol aan zich te binden. PostMasters werkt bovendien samen met andere retailketens, waaronder de Retail Development Company (onder andere bekend van The Read Shop), en is van plan van 30 locaties in Nederland op dit moment te groeien naar 100 eind 2017.”

Eric Dietz, CEO van DPD Nederland: “Met de ambitie om nummer 1 te zijn in de Europese pakketmarkt wil DPD alle marktsegmenten bedienen. Samenwerkingen met andere partijen geven DPD de mogelijkheid om in de behoeften te voorzien van particulieren, ondernemers en MKB én om te groeien in deze segmenten. In PostMasters hebben we een goede partner voor dit marktsegment gevonden waar we een samenwerking voor de lange termijn mee aan willen gaan.”

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.