Postcodeloterij nog niet van Fietscity af

Datum: mei 2, 2012

De Postcodeloterij heeft onlangs in het Brabantse Drunen 3500 fietsen weggegeven. Volgens diverse belangenverenigingen van de Tweewielerbranche is dit te gek voor woorden. De gevolgen zijn voor de plaatselijke fietsenwinkels niet te overzien: geannuleerde bestellingen, minder verkochte fietsen en minder reparaties.

Inmiddels heeft de Postcodeloterij overeenstemming bereikt met de Bovag. Een belangenorganisatie voor de Fietsretail. Met de Postcodeloterij is afgesproken dat de gewonnen fietsen niet meer in een klein postcodegebied worden uitgereikt, maar over meerdere postcodegebieden. “Een surogaatoplossing,” volgens Karel van Vuuren, mede oprichter van Fietscity. “Nog steeds worden er op grote schaal fietsen uitgedeeld!”

Dit weerhoudt Fietscity, een keten van fietsenwinkels, dan ook niet om in actie te komen. “Wat de Postcodeloterij kan, dat kunnen wij ook”, aldus een strijdbare Karel van Vuuren. De keten heeft een offensief gestart genaamd: “De Nationale Fietsloterij” waarbij de koper van een set elektrische fietsen een extreem hoge winkans heeft op een Peugeot 107, t.w.v. 10.350,-. De winkans is maar liefst 1 op 50! Deze kans is hoger dan bij elke andere loterij. Fietscity hoopt op deze wijze aan de Postcodeloterij duidelijk te maken dat het weggeven van grote hoeveelheden fietsen de fietsdetailhandel behoorlijk in de financiële problemen kan brengen.

Van Vuuren vervolgt: “Het lijkt misschien vreemd dat een fietsenwinkel een auto verloot, en in onze optiek is dat ook zo. Met andere woorden: We geven liever geen auto’s weg, maar zouden het zeer op prijs stellen dat de Postcodeloterij zich beperkt tot het weggeven van geldprijzen, waar de prijswinnaar dan gewoon een fiets mee kan kopen die hij écht graag wil hebben, en past bij het gebruiksdoel.”

Bron: Fietscity

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.