Politiek bereidt zich voor op franchise debat

Datum: april 30, 2014
 

In juni vindt het debat over franchise plaats in de Commissie EZ van de Tweede Kamer. Vanuit de fracties zijn de woordvoerders met het dossier bezig om zich te verdiepen in het onderwerp en ter voorbereiding zijn er ronde tafelgesprekken.

In deze gesprekken vertegenwoordigt de NFV de franchisegevers, naast enkele advocaten die vooral op eigen titel zijn uitgenodigd. Het onderwerp Franchise is vanuit de franchisenemers op de politieke agenda gezet via het Vakcentrum. Zij bepleiten extra regelgeving om de ‘misstanden’ aan te pakken. Een onderwerp dat de afgelopen maanden eenzijdig in de media is belicht.

De NFV is voorstander van een gezonde en duurzame ontwikkeling van franchise. Franchise is gebaseerd op samenwerking. In haar column op de Franchise+ site bepleit Romana Engeman, algemeen directeur van de NFV, om als sector in gesprek met elkaar de verdere ontwikkeling van franchise af te stemmen en het ‘lot’ niet in handen te leggen van de wetgever.

Formules, niet leden van NFV, die deze mening ook zijn toegedaan en niet pleiten voor extra regelgeving vanuit de overheid nodigt ze uit dit kenbaar te maken bij NFV via een mail aan romana@nfv.nl.

Bron: http://www.Franchiseplus.nl 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.