PLUS supermarkten actieve supporter van Nederland Schoon

Datum: januari 17, 2017

Vandaag zijn er bij ruim 260 PLUS supermarkten twee ‘PLUS-Supporter van Schoon’ afvalbakken geplaatst, wat PLUS als meest verantwoorde supermarkt van Nederland een actieve Supporter van Schoon maakt. PLUS en NederlandSchoon slaan hiermee de handen ineen om het gebied rondom de supermarkten nog beter vrij te maken van zwerfafval. Daarmee sluit PLUS aan bij de landelijke beweging van inmiddels ruim 200.000 individuen, buurten, scholen, bedrijven en organisaties die als Supporter van Schoon werk maken van een schone leefomgeving. 

Helene van Zutphen, directeur Stichting Nederland Schoon, verwelkomt het Supporterschap van PLUS: “We zijn verheugd dat PLUS ‘Supporter van Schoon’ is geworden en zich actief gaat inzetten voor een schonere winkel, leef- én werkomgeving. Een schone winkelomgeving, dat is fijner boodschappen doen, prettiger werken en aangenamer wonen. Ze geven hiermee blijk een schone omgeving belangrijk te vinden.”

Landelijke Opschoondag

PLUS neemt dit jaar voor de tweede keer deel aan de 15e editie van De Landelijke Opschoondag op 25 maart door middel van lokale opruimacties. Daarmee wordt de strijd van de PLUS supermarkten tegen zwerfafval nog beter zichtbaar voor het winkelend publiek. De Landelijke Opschoondag heeft als doel om het probleem van zwerfafval onder de aandacht te brengen en een oplossing aan te dragen om de buurt samen schoon te houden. Een schone buurt heeft een positief effect op het gedrag van mensen. In een schone buurt voelen mensen zich meer betrokken en zijn mensen socialer. Tijdens de Landelijke Opschoondag zetten diverse partijen zich in om mensen bewust te maken van zwerfafval.

Snoeproute aanpak bij de PLUS supermarkten in Utrecht

PLUS en NederlandSchoon wensen in de eerste helft van 2017 de ‘snoeproute aanpak’ als eerste toe te passen bij PLUS Van Ostadelaan en PLUS Voorstaat in Utrecht. Op de route tussen winkels en nabijgelegen scholen ligt vaak zwerfafval, zoals snoepwikkels en blikjes. Deze zogenaamde ‘snoeproutes’ worden aangepakt. De snoeproute aanpak bestaat uit posters, borden en stickers die scholieren stimuleren tot schoon gedrag. De snoeproute aanpak is gebaseerd op onderzoek in drie gemeenten (2015). Tijdens het onderzoek werd het gedrag van leerlingen op verschillende manieren beïnvloed. Het resultaat van de pilot: de hoeveelheid zwerfafval nam met circa 50 procent af. Lees het rapport van de pilot.

Ingmar van den Doel, manager Servicebureau van PLUS Retail en vanuit het PLUS Greenteam verantwoordelijk voor de pijler ‘Mens en maatschappij’: “De PLUS ondernemers en hun teams zetten zich dagelijks in voor een schone winkelomgeving. Dat is wel zo prettig werken én boodschappen doen. De samenwerking met NederlandSchoon sluit hier goed bij aan en laat zien dat we het belang hiervan landelijk onderschrijven.”  


Over NederlandSchoon

NederlandSchoon wil zwerfafval in Nederland voorkomen en bestrijden. Aan de hand van gerichte campagnes, onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies aan bedrijven komt de stichting in actie tegen zwerfafval. NederlandSchoon richt zich specifiek op ‘aandachtsgebieden’; plekken waar doorgaans meer zwerfafval te vinden is. Hiervoor creëren ze oplossingen op maat. Meer informatie zie www.nederlandschoon.nl 

Over Supporter van Schoon

Supporter van Schoon is een landelijk initiatief gestart door Stichting Nederland Schoon om mensen te verenigen die het belangrijk vinden om in een schone omgeving te leven. Door gelijkgestemden (publiek, bedrijven, organisaties, gemeenten) lokaal met elkaar te verbinden en te activeren, maken we een grotere vuist tegen zwerfafval. Samen staan we sterker voor een schone buurt. Kijk voor meer informatie en acties in de buurt op supportervanschoon.nl.

Bron: Nederland Schoon

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.