Pittige finale Bagels & Beans Barista Championship

Datum: juni 20, 2014

Pittige espresso en een pittige eindstrijd, dat waren de ingrediënten die de finale van de eerste Bagels & Beans Barista Championship tot een succes maakten. Barista’s van verschillende vestigingen gooiden alles in de strijd voor eeuwige roem en een ticket naar de Bagels & Beans koffieplantage in Panama.

Zes deelnemers hadden zich in de voorrondes van de eerste Bagels & Beans Barista Championship weten te kwalificeren voor de finale op donderdag 19 juni 2014. Deze vond plaats op een inspirerende locatie: de vorige maand geopende vrijplaats aan het IJ in Amsterdam. De nieuwe vestiging was volgepakt met medewerkers en supporters die hun favorieten kwamen aanmoedigen.

Na een spannende wedstrijd zonder onterecht toegekende penalty’s wees de jury Lenneke Schellingerhout van deBagels & Beans Barista Championship: Lenneke Schellingerhout (Utrecht) winnares, Wendy van Dijk (Heerlen) werd tweede en Marlous Teunissen (Deventer) eindigde als derde. Bron: FranchiseFormules.NL Bagels & Beans aan de Biltstraat in Utrecht aan als terechte winnares. Wendy van Dijk (Bagels & Beans Heerlen) werd tweede en Marlous Teunissen (Bagels & Beans Deventer) derde.

Juryoordeel

Het juryoordeel luidde als volgt: ‘Alles was tot in de puntjes verzorgd bij Lenneke, de espresso en cappuccino waren perfect! Ze wist haar kennis en passie over koffie en koffiebonen goed te verwoorden.’ Winnende barista Lenneke toonde zich dolenthousiast met haar winst: ‘Ik heb nog nooit iets gewonnen, maar nu deze prachtige prijs! Het was superleuk om mee te doen, ik vond het nog leuker dan verwacht.’ En hoe zat het met de koffiezenuwen tijdens de wedstrijd? ‘Ik dacht dat ik heel erg zenuwachtig zou zijn, maar dat viel gelukkig mee.’ 

Koffieskills

De Bagels & Beans Barista Championship is een spannende wedstrijd waarbij medewerkers van Bagels & Beans hun niet geringe koffieskills in de strijd gooien. De deelnemers maken een espresso, een cappuccino en een signature coffee, een zelfbedachte koffie die laat zien waar de barista voor staat. Een jury van vier professionele koffieleuten, waaronder Ronald Bakker, oprichter van Bagels & Beans, beoordeelt de drie koffies op smaak, maar let ook op werkwijze en techniek.

Panama

Naast eeuwige koffieroem krijgt de winnaar van de Barista Championship een geheel verzorgde reis naar de koffieplantage van de familie Janson in Panama. Dit is de plantage waar de koffiebonen van Bagels & Beans vandaan komen. De koffiebonen van de familie Janson zijn niet alleen van superieure kwaliteit, ze worden ook op eerlijke en duurzame wijze verbouwd. Voor de winnende barista is het bezoek aan de plantage een uitgelezen mogelijkheid om meer te leren over de producten die ze dagelijks bereidt. En daarnaast is het natuurlijk een fantastisch mooie vakantie.

Over Bagels & Beans

Bagels & Beans is een eigentijds horecaconcept dat in 1996 startte aan de Ferdinand Bolstraat in de Amsterdamse Pijp. De opvallend andere ontbijt- en lunchroom bleek een schot in de roos: inmiddels heeft de winkel voor koffie, bagels en geluk 60 vestigingen in heel Nederland en één in Aken, Duitsland.

Op de menukaart van Bagels & Beans staan onder meer belegde bagels, bijvoorbeeld met vegetarische tonijnsalade of het rookkippetje met avocado en tomaat, diverse koffies, superfoods, salades en verse sappen.

Vorig jaar won Bagels & Beans een GFK Out-of-Home formule Award in de categorie Shopperhoreca. Ook mag het bedrijf zich net als in 2007 winnaar noemen van de AD Koffietest 2013 met de vestiging in ’s-Hertogenbosch.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.