Pierre Vancrutsen nieuwe partner FranchiseFormules.NL Adviestak voor België

Datum: oktober 14, 2015

De Adviestak van FranchiseFormules.NL heeft een nieuwe partner aangesloten voor België: dhr. Pierre Vancrutsen.

Pierre begon zijn carrière met het coachen en opleiden van winkelpersoneel en kaderleden in o.a. personeels- en financieel management. In 1998 ging hij voor supermarktketen Aldi werken waar hij regionaal directeur werd. In 2003 kwam hij terecht bij Carrefour Belgium, waar hij eerst winkeldirecteur van de Hypermarkt Carrefour in Ninove werd en al snel doorstroomde naar het hoofdkantoor in Evere om er ‘Regionaal directeur Franchise’ en vervolgensPierre Vancrutsen nieuwe partner Franchising Etc. voor België. Bron: FranchiseFormules.NL ‘Rekruteringsmanager Franchise’ te worden.

Vanuit zijn functie bij Carrefour werkte Pierre al jarenlang samen met FranchiseFormules.NL, dat de instroom van kandidaat-franchisenemers vanuit Nederland voor Carrefour verzorgt.

In 2010 maakte Pierre Vancrutsen de opmerkelijke overstap van Carrefour naar het Nederlandse AHOLD. Hij werd er aangetrokken om met zijn kennis en ervaring de formule Albert Heijn te introduceren op de Belgische markt en was tot 2013 Directeur Franchise België.

Inmiddels is Pierre Vancrutsen Managing Director van zijn eigen bedrijf PCorporation en werkt als onafhankelijk expert in franchising in de voedingsdistributiesector. Pierre zelf hierover: “De rode draad in mijn carrière is vooral gebaseerd op generalistische kennis in de wereld van ondernemen. Mijn kennis en persoonlijke ervaringen zijn gestoeld op vier belangrijke pijlers binnen ondernemingen. Deze pijlers betreffen juridische -, financiële -, HR – en ‘people management’ aspecten. Mijn ervaring heb ik opgedaan bij zowel kleine – en middelgrote ondernemingen als bij multinationals. Onafhankelijk van de grootte van een onderneming of formule moet men altijd de juiste verhouding(en) weten te vinden”.

“Binnen de samenwerking met de Adviestak van FranchiseFormules.NL ben ik vanuit België voornamelijk actief in de franchisewereld van de retailsector. Mijn advisering omvat alle facetten die daar aan de orde kunnen komen: van vastgoedbegeleiding / ‘locatie search’ tot conceptontwikkeling, begeleiding van formules bij de export van Nederland naar België (of vice versa) en ondersteuning bij financiering door banken of investeringsfondsen, via overheid of privé”. 

(Red.) Aan het begin van de zomer maakte de voormalig expansiemanager van Carrefour en Albert Heijn zich nog openlijk zorgen over de positie en toekomst van Belgische franchisenemers, vooral die van Delhaize. Die zouden de fusie van Ahold met Delhaize moeten gaan betalen, vreesde hij.

Lees open brief Pierre Vancrutsen


Contactgegevens Pierre Vancrutsen

T. + 32 (0)58 62 82 83
M. + 32 (0)484 990 409  
E. pierre.vancrutsen@pcorporation.be
Bekijk partnerpagina Pierre Vancrutsen 


Tips van de redactie!

Lees ook:

Frank van Rijk nieuwe partner FranchiseFormules.NL (5-augustus 2015)
Ron Castelijns nieuwe partner FranchiseFormules.NL (27-juli 2015)
Gerard Gerritsen en Nico van Loo nieuwe partners FranchiseFormules.NL (22-april 2015)


Over de adviestak van FranchiseFormules.NL

De Adviestak van FranchiseFormules.NLis een samenwerkend ondernemersverband gespecialiseerd in het werven en pré-selecteren van (Master-)franchisenemers voor formules. Daarnaast biedt het bedrijf, in collegiale samenwerking, franchise-gespecialiseerde diensten aan. De bij FranchiseFormules.NL aangesloten partners zijn zelfstandige ondernemers die allen ruime ervaring hebben met het businessmodel franchise. Sommige partners zijn retail-/franchise consultant, anderen zijn specialist op het gebied van (online) recruitment of actief als franchise-gespecialiseerd jurist.

Binnen het samenwerkingsverband kunnen de partners gebruik maken van de formule database, de kandidatenbank, de naamsbekendheid én het wervend vermogen van de community FranchiseFormules.NL.

Ook partner worden? Meer informatie via de website van Franchising Etc.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.