PAI Partners verkoopt Hunkemöller aan Carlyle

Datum: december 16, 2015

Franchiseformule Hunkemöller is verkocht aan het investeringsfonds Carlyle. Uit eerdere berichtenbleek dat het Amerikaanse investeringsbedrijf Sycamore Partners ook nog in de run was voor de lingerieketen maar het is uiteindelijk Carlyle die Hunkemöller koopt. De overnamesom is niet bekendgemaakt.

Persdienst Reuters meldt dat Carlyle acht keer de ebitda betaald heeft voor de lingerieketen. Dit komt neer op zo’n 440 miljoen. Deze overnamesom ligt iets onder het bedrag waarvoor PAI, moederbedrijf van Hunkemöller, de afgelopen maanden met partijen in gesprek was. Vroom & Dreesman kocht het concern in 1974 en doopte het tot Hunkemöller. Later werd de lingerieketen overgenomen door Maxeda, die het vervolgens weer van de hand deed aan PAI Partners. 

Bron: De Nationale Franchisegids

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.