Overname Natudis door Vroegop Ruhe & Co B.V. afgerond

Datum: april 23, 2014

Vandaag is bekend geworden dat  de overname van Natudis Nederland B.V. door Vroegop Ruhe & Co B.V. is afgerond. Zowel Vroegop Ruhe & Co b.v. als Natudis Nederland B.V. zijn verheugd met het positieve bericht, omdat de samenwerking tussen beide bedrijven tot een grote synergie zal leiden. Pieter Vroegop (CEO Vroegop Ruhe & Co b.v.):  “Deze overname is voor ons belangrijk, omdat wij van de kennis en ervaring van Natudis met biologische voeding kunnen leren. Onze focus op biologisch was al in gang gezet, maar door deze samenwerking verwacht ik versneld belangrijke stappen te kunnen zetten waarbij Natudis nog meer ruimte krijgt om zelfstandig actief te zijn in de bio markt”.

Met vers groothandel Kroon was de samenwerking al gestart, maar deze zal geïntensiveerd worden. Ook van de Belgische groothandel Hagor is een positieve indruk ontstaan. Al met al is de overname in zijn totaliteit een verrijking voor het bedrijf. “Onze bedrijven passen heel goed bij elkaar. Daarom zijn wij heel blij met de overname. We voelen dat Vroegop Ruhe & Co b.v. onze visie ondersteunt en de door ons gekozen koers voorgezet kan worden”, aldus Petra van der Linden (algemeen directeur Natudis).

Onze overtuiging is dat door bundeling van de krachten tussen Vroegop Ruhe & Co b.v. en Natudis Nederland B.V. een geweldige samenwerking zal gaan ontstaan, waarbij de focus op een gezonde aarde en gezonde voeding nog verder zal toenemen.

 

————————-

Vroegop is een 100% familiebedrijf, bestaat reeds 70 jaar en heeft twee werkmaatschappijen: Vroegop-Windig is groothandel in AGF (aardappelen-groente-fruit) en biologische duurzame AGF-producten met een nationale afzet in de retail en food service sectoren. De Kweker is groothandel in vers (AGF, vlees, vis, kaas zuivel en brood) en droge kruidenierswaren alsmede non-food (keuken- en restaurantbenodigdheden) met zelfbedieningsgroothandels in Amsterdam en Purmerend en bezorggroothandels in Amsterdam, Wervershoof en Texel voor de professional in food. 

Natudis, gevestigd in Harderwijk, brengt met ruim 30 jaar ervaring een totaal assortiment van biologische voeding op de markt. Met 7.500 producten en 300 leveranciers is Natudis de grootste distributeur van biologische dkw-producten in de Benelux. Onderdeel van Natudis is biologisch vers leverancier Kroon, gevestigd in Amsterdam, met een uitgebreid versassortiment van meer dan 1.000 producten. Samen staan Kroon en Natudis voor het grootste assortiment dkw en versproducten voor (natuurvoeding)speciaalzaken, cateraars, restaurants, kinderdagverblijven, scholen en andere grootverbruikers. Natudis exploiteert eveneens de franchiseformule Natuurwinkel, één van de bekendste en oudste natuurvoedings-ketens in Nederland.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.