Oriënteren op zelfstandig ondernemerschap

Datum: maart 24, 2014

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 april wordt de landelijke Franchise & Formule Beurs Onderneem ‘t! gehouden bij Euretco in Hoevelaken. Deze beurs is dé plek voor mensen die zich oriënteren op het zelfstandig ondernemerschap. Op de beurs kunnen de aspirant-ondernemers in contact komen met 30 franchiseformules die op zoek zijn naar ondernemers die zich willen aansluiten bij hun formule. Standhouders zijn onder andere: Anytime Fitness, Bakker Bart, COACH, Domino’s Pizza, FEBO, Intersport, Jamin, Kwalitaria, Leonidas, Livera, New York Pizza, City Box, Nu Wonen, Maxx aanhuurmakelaars, fit20, Simon Lévelt en vele andere formules. Ook kunnen de bezoekers seminars van diverse formules bijwonen.

Franchise

Franchising is volgens organisator Guido van der Horst bijzonder geschikt voor de startende ondernemer. Maar het is wel belangrijk dat je jezelf goed voorbereidt. Van der Horst: “Soms denken mensen dat ze in dienstverband werken voor de onderneming. Daarom is het belangrijk dat zij zich goed realiseren wat het is. Je bent voor 100% eigenaar van de onderneming en je hebt dus ook de financiële verantwoordelijkheid. Ook eventuele risico’s komen voor eigen rekening.” Ondernemen brengt grote kansen en risico’s met zich mee. “Bij goed ondernemerschap gaat het erom de kansen te vergroten en de risico’s te verkleinen. Daarvoor is franchising heel geschikt, omdat jij je aansluit bij een bewezen formule. Maar realiseer wel dat de resultaten in het verleden en elders geen garanties bieden voor de toekomst.”

Geschikt

“Natuurlijk moet je jezelf afvragen of je geschikt bent voor het ondernemerschap. Maar vraag ook aan de mensen uit je omgeving wat je goede en slechte eigenschappen zijn, of ze je als ondernemer zien. Ook belangrijk is of je partner erachter staat. Wanneer je gaat ondernemen krijg je immers een heel ander leefpatroon.” Een onderneming starten, is vaak een grote investering. Ook dat is iets waar je bij stil moet staan. Van der Horst: “De bank zal de ondernemer vragen of hij/zij eigen geld kan inbrengen. Daarbij moet je je afvragen of je het risico dat je loopt ook kunt lopen. Sta ook stil bij wat voor inkomsten je verwacht, en of je het daarmee redt.”

Franchiseformules

Natuurlijk is de ene franchiseonderneming de andere niet. Bepaal daarom welke branche en welke franchiseformule interessant voor je kan zijn. Volgens Van der Horst zijn er meerdere zaken waar je de keuze voor een bepaalde formule op moet baseren. “Dat is niet voor iedereen gelijk. De één zoekt een organisatie die veel ondersteuning geeft op diverse gebieden – hard franchising. Een ander wil dit liever zo beperkt mogelijk houden en wil – indien aanwezig – naar eigen keuze hiervan gebruik kunnen maken – soft franchising. Weer een ander heeft heel andere criteria en gaat vooral af op de concurrentiepositie van de franchiseformule. Ook is het denkbaar dat iemand graag in een kleine nog jonge, maar mogelijk meer risicovolle franchiseorganisatie wil samenwerken, in plaats van in een grotere organisatie waar zijn stem wellicht minder gehoord wordt. Het omgekeerde is ook goed mogelijk.”

De beurs is op vrijdag 11 april en op zaterdag 12 april van 10.00 uur tot 16.00 uur. Toegang, parkeren en kinderopvang is gratis. Geen zin om in de rij te staan? Print hier alvast uw toegangskaarten.

Kijk voor meer informatie op www.ikwordondernemer.nl

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.