Optie1 mag Phone House overnemen

Datum: juni 26, 2015

De overname van de Nederlandse tak van The Phone House door de aandeelhouders van Optie1 kan definitief doorgang vinden nu de Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft laten weten geen nadelige gevolgen voor de mededinging binnen de Nederlandse telecommarkt te voorzien.

Relevant Holdings BV neemt een belang van 83% in de Nederlandse tak van The Phone House (TPH) over van het Britse Dixons Carphone Plc. Dixons Carphone blijft met een aandeel van 17% een belangrijke minderheidsaandeelhouder.

TPH heeft in Nederland zo’n 200 vestigingen waaronder 6 Samsung Experience Centers en 50
instore shops in Mediamarkt. Daarnaast is TPH eigenaar van online telecomretailer Typhone. De geografische overlap tussen de vestigingen van TPH en Optie1 is gering.

The Phone House en haar online dochter Typhone worden naast Optie1 als separate merken in de markt gehandhaafd. Relevant Holdings verwacht aanzienlijke synergie-voordelen te behalen door een aantal functies die nu nog deel uitmaken van de individuele organisaties, zoals IT en HR, te integreren.

Henk Kamsteeg, voorzitter van Relevant Holdings’ Raad van Commissarissen zegt in een toelichting: “Wij zijn vanzelfsprekend zeer verheugd nu echt aan de slag te kunnen met onze ambitie om een vooraanstaande en vernieuwende Nederlandse telecomretailer te creëren. De combinatie van The Phone House, Typhone en Optie1, drie gedifferentieerde en onderscheidende formules, biedt ons daarvoor een uniek platform.”

Kamsteeg was in het verleden onder meer oprichter en managing director van drie andere, succesvolle telecomformules, te weten BelCompany, t for telecom en MCC (nu TechData Mobile NL).

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.