Opening The Read Shop XL te Hoogeveen

Datum: november 8, 2017

Op 2 november is in Hoogeveen de The Read Shop XL geopend in Hoogeveen.

Vanuit de gedachte ‘Lokaal ondernemen met landelijke slagkracht’ ontwikkelden RDC en !pet uit Hoogeveen samen met A-merk leveranciers een XL variant van The Read Shop. Deze formuledifferentiatie van The Read Shop is vooral geschikt voor de middelgrote plaatsen in Nederland. Op ruim 500m2 wordt in deze formule de wereld van lezen, schrijven, geven en krijgen gepresenteerd.

Robert Sonder, directeur van de eerste The Read Shop XL winkel in Hoogeveen wil graag meer van dergelijke winkels openen in Nederland. “The Read Shop is een formule met visie en toekomst. Ik ben er trots op om de eerste XL te mogen openen in Nederland!’

The Read Shop XL heeft een inspirerend assortiment waarbij beleving, duurzaamheid en authenticiteit de boventoon voeren. Door de warme inrichting en opzet is het voor de consument fijn vertoeven. De consument kan producten direct vinden en kopen of de klant gaat eerst lekker rondsnuffelen en laat zich inspireren door het ruime assortiment. Uiteraard is een veelvoud van de aanwezige voorraad direct in de winkel te bestellen en ligt het klaar in de winkel of wordt het thuisbezorgd. In de Coffee Kitchen van Jacob Douwe Egberts kan de consument een heerlijke koffie of thee bestellen en daarmee door de winkel lopen of plaatsnemen aan de boomstamtafel voor een moment van rust.

Bij de verbouwing hebben we, voor mens en milieu, zoveel mogelijk bestaande materialen hergebruikt. Vanuit die groene gedachte is ook het concept “Uitgelezen” geïntroduceerd. Consumenten kunnen hun actuele boeken terugbrengen naar de winkel en daar tot 40% van de waarde voor retour krijgen. Deze boeken krijgen een tweede leven en staan in de winkel te koop in speciaal daarvoor gereserveerde kasten.

Naast de Douwe Egberts Coffee Kitchen en Uitgelezen is er ook een grote kinderhoek ingericht en is er een ruim assortiment aan lokale producten te vinden.

Jos Boot, bestuurder van RDC: “Bij The Read Shop XL is het maXimaaL genieten!


Over The Read Shop

The Read Shop is een laagdrempelige inloopwinkel met een ruim en uitgebalanceerd assortiment boeken, tijdschriften, wenskaar­ten, kantoorartikelen, kansspelen, tabak en een groeiend assortiment gifts. The Read Shop, met inmiddels meer dan 170 winkels, is onderdeel van de Retail Development Company. Het is een transparante franchiseformule met een duidelijke visie, die samen met de ondernemer een ondernemersplan opstelt en professionele begeleiding biedt. Het assortiment wordt afgestemd op de lokale vraag en bereikt daardoor een zeer diverse doelgroep. Ons motto is: ondernemen met ondernemers. Zie voor meer informatie over The Read Shop: www.readshop.nl

Over Retail Development Company

Retail Development Company (RDC) is een overkoepelende organisatie met een full service franchiseformule The Read Shop (Express) en inkoopcombinaties Plantage InkoopPartners, Vivánt, Techador en Tabaronde. Hierdoor is RDC dé partij voor iedere ondernemer in de boek-, tijdschriften- en kantoorhandel en tabak en gemakskanaal. Met ruim 600 aangesloten winkels is RDC één van de belangrijkste spelers binnen de branche. RDC  beschikt over uitgebreide kennis, ervaring in en met de markt en heeft een solide raamwerk van meedenkende leveranciers. De formules van RDC worden door enthousiaste en betrokken ondernemers uitgedragen naar de lokale klant.

Over !pet

Al sinds 1857 is de boekhandel van !pet gevestigd in Hoogeveen. Oorspronkelijk aan de Hoofdstraat 83-87, maar sinds 2015 ondergebracht  in het pand er tegenover, Hoofdstraat  122-126. In dit pand zijn tegelijkertijd de activiteiten van de !pet-groep te vinden: !pet projectinrichting, !pet visuele communicatie, !pet handel (kantoorartikelen B2B) en de webshop !petdirect.nl

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.