Onderzoek Thexton Armstrong brengt winstlekkage in beeld

Datum: juni 16, 2014

Managementadviesbureau Thexton Armstrong heeft onlangs onderzoek gedaan naar de Winstlekkage bij 150 Nederlandse Midden- en Klein Bedrijven. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat bij 9 van de 10 ondernemingen (MKB) onopgemerkt veel winst weglekt. Gemiddeld gaat het hierbij om meer dan 10% van de omzet, wat de continuïteit en het realiseren van groei niet ten goede komt. Om dit tegen te gaan en bedrijven weer winstgevender te maken, heeft Thexton Armstrong de ‘winstlekkage calculator’ ontwikkeld.

Onderzoek naar winstlekkage

Uit recent onderzoek van Thexton Armstrong blijkt dat er binnen bijna ieder bedrijf Winstlekkage optreedt, ongeacht het type bedrijf, de omzetgrootte en gezondheid van de onderneming. Het gemiddelde bedrag aan Winstlekkage (exclusief groei) bedraagt €160.000,- (8% van de bruto omzet), waarbij het hoogste bedrag is geconstateerd binnen de onderdelen Productiviteit (€55.000,-) en Sales & Marketing (€51.000,-). Het laagste bedrag aan Winstlekkage is geconstateerd in Bezetting (€22.500,-) en Kosten (€23.000,-). 

Coen Vleesenbeek, directeur Thexton Armstrong Nederland: “Met eigen ogen zien we hoeveel kansen er in het Midden- en Kleinbedrijf onbenut blijven om winstgevendheid en cashflow te verbeteren uit de bestaande bedrijfsactiviteiten. Thexton Armstrong gaat deze winstlekkage samen met de ondernemer te lijf aan de hand van een bedrijfsverbeteringsplan waarmee zowel aan bedrijfsdoelstellingen als persoonlijke doelstellingen van de ondernemer wordt gewerkt. Op die manier kunnen wij er gezamenlijk voor zorgen dat de onderneming voor de ondernemer gaat werken in plaats van andersom.” 

Verantwoording onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd onder 150 Nederlandse MKB-ondernemingen. De gebruikte gegevens zijn in de periode 2012-2013 verzameld. De populatie bestaat uit bedrijven met een gemiddelde omzet van €1,7 miljoen (45% < €1 miljoen), met een minimum van €82.500,- en een maximum van €13 miljoen. De10% ‘Winstlekkage’ bij 9 van de 10 Nederlandse Midden- en Klein Bedrijven. Bron: FranchiseFormules.NL personeelsgrootte van de deelnemende ondernemingen ligt tussen de 2 en 70 personen. Hierbij is 63% van de ondernemingen kleiner dan 10fte. De 14 grootste ondernemingen hebben een werknemersbestand van meer dan 25fte. 

Winstlekkage calculator

Thexton Armstrong heeft een eigen Winstlekkagemodel ontwikkeld, gebaseerd op ervaringscijfers, waarmee op een snelle en effectieve manier Winstlekkage in kaart kan worden gebracht op basis van acht sleutelgebieden (prijsbeleid, kostenverlaging, productiviteit, bezetting, marketing&sales, debiteuren, voorraadbeheer en bedrijfsgroei. Vervolgens ondersteunen de consultants van Thexton Armstrong ondernemers de winstlekkage tegen te gaan, kansen optimaal te benutten en ondernemingen weer winstgevender en gezonder te maken.    

Over Thexton Armstrong

Thexton Armstrong is een managementadviesbureau dat zich volledig richt op het vrijmaken van winst en cash in ondernemingen uit het Midden- en Kleinbedrijf. Met een zelf ontwikkelde en beproefde methode gaat Thexton Armstrong Winstlekkage te lijf op acht sleutelgebieden: prijsbeleid, kostenverlaging, productiviteit, personeelsbezetting, debiteuren, voorraadbeheer, sales & marketing en bedrijfsgroei. Thexton Armstrong werd in 2004 in Australië opgericht door David Thexton en is momenteel met meer dan 100 franchisenemers actief in Nederland, Nieuw-Zeeland en Australië.

Informatie voor franchisenemers is op aanvraag beschikbaar via het formuleprofiel van Thexton Armstrong op deze website.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.