Oegandese koffieboeren succesvol door koffiebedrijf Fortune

Datum: november 21, 2014

Maandag 10 november was het feest in Oeganda: De grote opening van het Hope Coffee Business Center in Ssanje / Rakai. De bouw van dit centrum is mogelijk gemaakt is door Fortune hot drinks Nederland. Een afvaardiging van Fortune was ook ter plaatse om de opening bij te wonen. Fortune mocht meedelen in alle feestelijkheden en kreeg een prachtig certificaat met handtekeningen van alle gesponsorde koffieboeren.De bouw van het Hope Coffee Business Center in Ssanje / Rakai is mogelijk gemaakt door Fortune hot drinks Nederland. Een afvaardiging kreeg in Oeganda een certificaat met handtekeningen van alle gesponsorde koffieboeren. Bron: FranchiseFormules.NL

De koffieboeren wonen in, de door Aids getroffen provincie, Rakai, in het zuiden van Oeganda. Het koffieproject is gestart door pastor Fred Sekyewa, een inwoner uit Rakai. In november 2009 startte Fred de organisatie ‘Celebrate Hope Ministrie’. Via deze organisatie creëert hij kansen voor ‘zijn volk’ om de armoede te doorbreken. Er is begonnen met een koffieproject met 7 boeren. Sinds 2010 sponsort Fortune 200 koffieboeren. Elk gesponsord gezin wordt voorzien van 300 koffieplanten, de benodigde middelen en opleidingen om hiermee in eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. En met succes! Dit jaar zijn er ruim 750 koffieboeren aan het werk en is er voor het eerst 30 ton koffie direct uitgevoerd naar een koper in Italië. Alle winst gaat direct naar de boeren. Aan de hand van coupons zien zij wat ze hebben bijgedragen aan de levering. Het bedrag wordt direct overhandigd op basis van het aantal kilo
koffiebonen.

Dit jaar is een koffie-opslagloods, genaamd Hope Coffee Business Center, gebouwd om de continuïteit van het project te waarborgen. Vanwege het succes van het koffieproject, groeit het vertrouwen van de bevolking, maar ook van de lokale overheid. Deze laatste heeft nu besloten een weg aan te leggen vanaf de hoofdweg naar de koffieloods. Ook steunen zij het project met 6.000 extra koffieplanten. Dit zorgt ervoor dat er weer 200 nieuwe koffieboeren in hun levensonderhoud kunnen voorzien en waarvan de kinderen naar school kunnen. Al met al een blijvend succesvol, groeiend project!

Fortune is trots en dankbaar een rol te mogen spelen in het leven van de koffieboeren in Oeganda. 

Meer informatie en foto’s zijn te vinden op: www.fortune.nl/koffieproject-uganda.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.