Oegandese Fortune koffieboeren winnen eerste prijs

Datum: februari 7, 2016

Op 18 januari is bekend geworden dat de koffie, die door de Fortune koffieboeren in Oeganda wordt geproduceerd, de eerste plaats heeft bereikt in de grote jaarlijkse koffietest. Deze test is een initiatief van de overkoepelende Oegandese koffieorganisatie AFCA.

Fortune Coffee sponsort sinds 2010 het koffieproject van de Uganda Child Care Foundation en Celebrate Hope Ministries (CHM). 200 boeren hebben elk 300 koffieplanten gekregen en worden begeleid via scholing, gereedschap, grondbewerking en het planten. In de provincie Rakai waar dit project plaatsvindt, heeft het aidsvirus veel slachtoffers gemaakt. Daarnaast heerst er grote armoede. Met dit project krijgen de gezinnen weer perspectief en de mogelijkheid om zelf in hun onderhoud te voorzien.

The team was dancing in the office

Celebrate Hope Ministries deed voor de derde keer aan de test mee en werd in de voorgaande twee jaren al veertiende en zesde. En dit jaar dus eerste! De initiatiefnemer van CHM, Pastor Fred Sekyewa en Fortune Coffee zijn erg trots en dankbaar dat de koffie zo goed scoort. “Voor ons is dit het bewijs dat de manier waarop het koffieproject is opgestart en nog voortdurend wordt verbeterd, de juiste weg is”. Pastor Fred steekt veel tijd in het verbeteren van de bodemkwaliteit en de bemesting en volgens hem was dat één van de redenen waarom de koffie zo goed uit de test komt. “The team was dancing in the office” toen de uitslag bekend werd gemaakt, aldus Pastor Fred.

Inmiddels zijn al verschillende franchiseondernemers van Fortune Coffee in Oeganda geweest om het project te bezoeken en mee te helpen met de oogst. Met de 300 koffieplanten hebben nu ruim 200 boeren hun eigen koffieplantages opgebouwd en kunnen de kinderen naar school.

Voor meer informatie over het koffieproject: fortune.nl/koffieproject-in-oeganda

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.