O’Cool: zeven winkels gaan naar Colruyt

Datum: december 4, 2012

De Belgische retailer Colruyt neemt zeven winkels van de Belgische franchiseformule O’Cool over, een keten van diepvriessupermarkten die al enige tijd in financieel zwaar weer verkeert. Dat heeft Colruyt donderdag bekendgemaakt. Van de zeven winkels gaan er vier om naar Spar, twee naar de formule DreamBaby en één naar Bio-Planet. Colruyt neemt ook de twintig personeelsleden van de betrokken winkels over. Twee jaar geleden deed O’Cool een serieuze poging om te expanderen naar Nederland, maar deze expansieplannen werden in de ijskast gezet.

“De zeven locaties zijn zeer zorgvuldig gekozen, volgens waar deze winkelformules nog niet aanwezig waren zodat Colruyt Group zijn netwerk van verschillende winkelformules verder kan verfijnen. Voor de klanten zal de overname er dus voor zorgen dat ze dichter bij huis een vestiging van Spar Retail, Bio-Planet of Dreambaby zullen vinden”, aldus Filip Van Landeghem, adjunct-directeur expansie van Colruyt Group. O’Cool heeft nog 81 winkels over, waarvoor nog steeds een koper wordt gezocht.

Bron: Denationalefranchisegids.nl
Link: http://www.denationalefranchisegids.nl/firstfranchise/Dinsdag_4_december_2012.htm#ocoolfranchise 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.