Nieuwe Nederlandse gedragscode franchise in de maak

Datum: september 24, 2014

In een brief aan de 2e kamer heeft Minister-President Mark Rutte op 16 September j.l. laten weten dat er een Nederlandse gedragscode franchise komt. Een bijbehorende geschillencommissie moet gaan toezien op naleving. Deze code zal een aanvulling en verbetering moeten zijn van de spelregels vervat in de Europese Erecode, waarmee sinds jaar en dag in ons land gewerkt wordt.

Er zijn inmiddels al een aantal brainstormsessies geweest en er zijn gesprekken gaande tussen diverse vertegenwoordigers uit de branche en betrokken belangenverenigingen om uiteindelijk te komen tot een representatieve en capabele schrijfwerkgroep die de nieuwe ‘code of conduct’ en geschillencommissie handen en voeten moet gaan geven. Het Ministerie van Economische Zaken begeleidt en faciliteert de procedure en totstandkoming van de code. 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.