Nieuwe mobiele website FranchiseFormules.NL

Datum: juli 25, 2014

Ruim twee jaar geleden is de website FranchiseFormules.NL geheel vernieuwd en omgezet naar een zogenaamd ‘community model‘. De nieuw ingebouwde functionaliteiten zijn toen ook direct geschikt gemaakt voor de meest gangbare smartphones en tablets, al moesten bezoekers die een mobiele telefoon gebruikten (destijds zo’n 13%) altijd wel veel inzoomen en scrollen. Vooral voor kandidaat-franchisenemers die even snel op zoek zijn naar informatie over een bepaalde franchiseformule werkte dat nog niet optimaal.FranchiseFormules.NL geoptimaliseerd voor smartphone gebruikers. Meer dan 30% van onze bezoekers komt binnen via een smartphone of tablet (cijfers 2014). Bron: FranchiseFormules.NL

Het aantal mobiele website bezoekers op FranchiseFormules.NL is anno nu gegroeid tot ver boven de 30%. De verwachting is dat deze groei de komende jaren versneld door zal zetten. Onze programmeurs hebben de website derhalve verder geoptimaliseerd voor met name het segment ‘smartphone traffic’.

Belangrijke elementen van de community, zoals het zoeken en bekijken van informatie over franchiseformules, het indienen van informatie-aanvragen en het lezen van actueel franchisenieuws zijn in de mobiele website veel beter toegankelijk gemaakt. Om gebruik te maken van andere functionaliteiten, zoals het aanmelden als lid, inschrijven in de kandidatenbank of het in beheer nemen van formuleprofielen, wordt terugverwezen naar de ‘desktop versie’.  

Wat verwachten wij dat er gaat veranderen? Via mobiel verkeer een lager bounce percentage, een lager uitstap percentage en een groter aantal pageviews. En voor onze klanten uiteraard meer informatie-aanvragen van ondernemers. 

Wij analyseren het verloop in Google Analytics en laten u over 2 maanden het resultaat zien in cijfers.

De mobiele site zelf ervaren? Bezoek FranchiseFormules.NL vanaf uw mobiele telefoon.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.