NFV tekent verklaring die oproept tot zelfregulering binnen franchise

Datum: maart 5, 2015

Op 13 en 14 februari jl. was er een vergadering van de World Franchise Council (WFC). De vergadering werd besloten met een door 31 landen ondertekende verklaring die vooral oproept tot zelfregulering om de balans in de relatie tussen franchisegever en franchisenemer te bewaken. Namens de NFV, was Romana Engeman, Algemeen directeur, bij de vergadering en ondertekening van de verklaring aanwezig.

De verklaring stelt o.a. dat door een goede balans en een win-win franchise succesvol is. Overheidsinterventie en wetgeving kan deze zorgvuldige balans verstoren. De sector kan de ontwikkelingen het beste zelf reguleren. Voor meer informatie lees de volledige verklaring in de bijlage.

World Franchise Council

De WFC vertegenwoordigt de franchise verenigingen in 43 landen. Zij bevordert de ontwikkeling en bescherming van franchise en een uitwisseling van kennis en ervaring voor wereldwijde ethische toepassing van het franchise business model. De NFV is lid van de WFC sinds de oprichting in 1994.  

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.