NFV seminar “˜voldoende voorbereid aan de start’

Datum: juli 15, 2015

Het is belangrijk dat (potentiële) franchisenemers zich voor de start van hun bedrijf goed voorbereiden en zich verdiepen in ondernemen in franchise verband. Zo kan voorkomen worden dat men later voor verrassingen komt te staan. Daarom organiseert de NFV op maandag 31 augustus het seminar ‘voldoende voorbereid aan de start’. De inloop is vanaf 9.30 uur en we starten om 10.00 uur. 

Voor franchisenemers kan het aansluiten bij een formule een vliegende start als zelfstandig ondernemer betekenen. Over veel zaken is immers al nagedacht. Als lokale franchise-ondernemer heb je de verantwoordelijkheid de formule in jouw gebied succesvol te maken. Samen met de kennis en kunde van de franchisegever zorg je voor het resultaat.

Een aantal zaken moet door de (potentiële) franchisenemer goed worden overdacht. Hij of zij moet bijvoorbeeld inzicht krijgen in de formule zelf, de samenwerkingsvorm franchise, de beginfase van de samenwerking (sluiting van het franchisecontract en de daadwerkelijke start), de levenscyclus van een concept en de belangrijkste juridische en bedrijfseconomische aspecten. Franchisegever en franchisenemer hebben beide een onderzoeksplicht en dienen transparant te zijn. Ter ondersteuning hiervan hanteren de NFV en haar leden de Europese Erecode en is de brochure ‘franchisenemer worden’ ontwikkeld. Het seminar wordt hier nu aan toegevoegd om franchisenemers nog beter voorbereid te laten beginnen met hun bedrijf.

Het seminar is gericht op het bevorderen van een goede samenwerking tussen franchisegever en zijn franchisenemers, waarbij de wederzijdse rechten en plichten duidelijk zijn.  De cursus sluit aan bij de Europese Erecode inzake Franchising en ondersteunt de borging van deze code in de organisatie.

De deelnemer heeft na afloop van het seminar inzicht in en kennis van alle belangrijke elementen die nodig zijn bij de beoordeling of een franchiseformule bij hem/haar past. Wat hij of zij zelf kan doen om aan de betreffende informatie te komen. En of de franchisegever de Erecode toepast en er alles aan heeft gedaan zijn potentiele franchisenemer goed voor te lichten over de samenwerking.

Voor wie en kosten

Het seminar wordt gehouden voor (potentiële) franchisenemers vanuit de leden van de NFV en voor andere geïnteresseerden in het starten als franchisenemer.

Deelnemers via NFV leden betalen € 50,- ex btw  en voor niet NFV leden bedragen de kosten € 150 ex btw.

Aanmelden via info@nfv.nl met vermelding van naam deelnemer, naam (NFV) formule en emailadres deelnemer.

Wie geven de inleidingen?

Jos Burgers van de NFV, Ben Hogeveen van Flynth en Theodoor Ludwig van Ludwig & Van Dam Advocaten.

Locatie en tijd

Volgt.

Maandag 31 augustus 2015
9.30 uur – inloop en ontvangst
10.00 tot 13.00 uur – seminar


Lees meer op de website van de Nederlandse Franchise Vereniging 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.