MultiVlaai en Leonidas openen vernieuwde combinatiewinkels

Datum: mei 26, 2015

MultiVlaai en de beroemde Belgische chocolatier Leonidas hebben in Ede en Hoorn twee vernieuwde combinatiewinkels geopend. De uitstraling van zowel de MultiVlaai als de shop-­in-shop van Leonidas zijn aangepast. Hierdoor worden de kernwaarden van beide formules, zoals ambacht, versheid en kwaliteit nog meer geaccentueerd. Bovendien zijn de assortimenten, met aan de ene kant heerlijke vlaaien en taarten en aan de andere kant verrukkelijke bonbons, perfect op elkaar afgestemd.

MultiVlaai en Leonidas rollen momenteel beide een nieuw concept uit in Nederland. MultiVlaai doet dit in de vorm van een aangepaste, frisse uitstraling en een uitgebreid assortiment dat nog meer dynamiek kent. Zo worden er naast vlaaien ook slagroom-­, logo-­ en fototaarten aangeboden. Verder heeft de formule recentelijk een aantal nieuwe taarten onder het label ‘Select’ toegevoegd. Ook kan de klant er tegenwoordig terecht voor speciale kindertaarten, gesorteerd klein gebak, cupcakes en macarons. Leonidas verovert op zijn beurt Nederland met het kersverse winkelconcept ‘Concept Chocolatier’. Hierin worden warme kleuren, mooie materialen en sfeerfoto’s gebruikt. Het assortiment wordt gevormd door Leonidas-­bonbons, die bereid worden met echte Belgische chocolade, 100 procent pure cacaoboter, verse room en melk. Voor de vulling van de bonbons worden onder meer hazelnoten uit Turkije gebruikt, Morello-kersen uit de Périgord, amandelen uit Italië en sinaasappels uit Valencia.

Verse producten van hoogwaardige kwaliteit

“We vullen elkaar in de vernieuwde combinatiewinkels in Ede en Hoorn perfect aan. Zowel op assortimentsgebied als in uitstraling. We presenteren beide verse producten van hoogwaardige kwaliteit en brengen dat nu nog beter voor het voetlicht van de consumenten”, zegt country manager Rob Tolboom van Leonidas. Marco Vink, operationeel directeur van MultiVlaai, vult aan: “MultiVlaai en Leonidas zijn krachtige A-­merken, die elkaar in de combinatie versterken. Bovendien vullen de twee formules het verwenmoment perfect in voor een brede consumentengroep. Dit is ook de reden dat wij geloven in deze samenwerking, nu en in de toekomst.” MultiVlaai en Leonidas werken al geruime tijd samen, de winkels in Ede en Hoorn geven hier nu een nieuwe invulling aan. In zo’n vijftig van de ruim honderd MultiVlaai-­winkels is Leonidas vertegenwoordigd, maar dat worden er snel meer als het aan Rob Tolboom ligt. “Leonidas wil groeien in Nederland. Wij gaan dan ook graag het gesprek aan met geïnteresseerde ondernemers.”

Trakteren, feliciteren en waarderen

“Het is de perfecte match”, bevestigt eigenaresse Rozanne van Oudenhove van de vernieuwde MultiVlaai in Hoorn. Zij heeft naast deze vestiging nog twee MultiVlaai-­winkels in Purmerend en Zaandam. In al deze zaken worden vlaaien met Leonidas-­bonbons gecombineerd. “Leonidas is een klantenbinder, het is hét merk als het gaat om bonbons.” Rozanne ziet dat haar klanten, zowel particulieren als bedrijven, voor de traktatie vooral een keuze maken uit het MultiVlaai-­assortiment. “Daarbij spreekt ons nieuwe aanbod erg aan met naast vlaaien ook een Limburgse appeltaart, Schwarzwalder kirschtaart of soezentaart.” Wil men iets cadeau doen, dan zijn volgens Rozanne de bonbons van Leonidas favoriet. “Kortom, voor het trakteren, feliciteren en waarderen komen de klanten naar mijn combinatiewinkel.”


Over Leonidas

Leonidas maakt originele en heerlijke bonbons in een sfeer van kwaliteit, verbondenheid en vrijgevigheid. Al vier generaties lang hecht Leonidas een onverminderd belang aan de erfenis van zijn oprichter. Nog elke dag beoefent het bedrijf het vak met passie, met groot respect voor de tradities en met als resultaat 100 procent kwaliteit. Nederland maakte in 1968 voor het eerst kennis met Leonidas. Het familiebedrijf Min uit Mechelen opende toen de eerste winkel in Roosendaal. Vandaag de dag heeft Leonidas meer dan 200 (franchise)vestigingen in Nederland en één eigen zaak in Markthal Rotterdam. 

Over MultiVlaai

In Limburg weten ze het al eeuwen: er is altijd wel een gelegenheid voor een vlaai. Dankzij MultiVlaai kunnen consumenten al meer dan twintig jaar in het hele land genieten van deze overheerlijke traktatie. Ambachtelijk en vers gemaakt, met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Dagelijks worden in de dynamische bakkerij in Limburg meer dan veertig soorten vlaaien gebakken. Vervolgens worden deze vlaaien binnen 24 uur vervoerd naar de ruim honderd MultiVlaai-­vestigingen door heel Nederland. 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.