Michel Horn franchisenemer Thexton Armstrong Sittard en Roermond

Datum: november 9, 2015

Als analytisch strateeg en doorgewinterd ondernemer begeleidt Michel Horn –op uiteenlopende gebieden– al sinds 2005 ondernemingen in verschillende branches. Oók heeft hij aan den lijve ondervonden hoe belangrijk het is de onderneming voor je te laten werken, in plaats van andersom. Een gezonde bedrijfsvoering en plezier in je werk zijn wat hem betreft cruciale succesfactoren. Hij ondersteunt MKB-ondernemers in Midden-Limburg. Met zijn strategisch inzicht en ondernemersmentaliteit zoekt hij voortdurend naar kansen voor ondernemingen. Altijd met een waakzaam oog op mogelijke bedreigingen. Hij houdt rekening met meerdere scenario’s en zorgt dat beslissingen genomen en uitgevoerd kunnen worden. Een leider, strateeg, bouwer en dealmaker. Wars van bureaucratie en trage besluitvorming.

Zijn specialismen zijn probleemoplossing, bedrijfsontwikkeling, franchising (ontwerp en implementatie), ‘informal investing’, ‘turnaround’-/crisismanagement en herstructurering (juridisch, financieel en organisatorisch).

Na afronding van zijn studie in de jaren tachtig is Michel zijn carrière begonnen in het detailhandelsbedrijf van zijn ouders. Kort na zijn start en de overname van een winkel in Antwerpen kreeg hij de opdracht het Nederlandse familiebedrijf verder uit te bouwen in België. Hetgeen lukte. Na jaren van succes en groei en meerdere rollen te hebben vervuld kreeg hij op slechts 36-jarige leeftijd de verantwoordelijkheid over de gehele Benelux organisatie. Het bedrijf telde inmiddels 75 elektro-, keuken- en badwinkels. Onder zijn leiding is het bedrijf gegroeid tot 100 winkels binnen de Benelux. Iets om trots op te zijn!

Mijn burn-out was mijn reset

Zijn persoonlijke ontwikkeling en bereikte successen hadden voor Michel ook een keerzijde. De intensieve jaren zijn aanleiding geweest tot een burn-out. Noodgedwongen heeft hij afscheid genomen van het familiebedrijf. Michel hierover: “Het heeft mij geleerd dat werken met plezier, passie en in harmonie prioriteit moeten zijn voor een ondernemer. Ondernemen moet als hobby worden ervaren, dient je op persoonlijk vlak toegevoegde waarde te leveren en moet enerverender zijn dan het rijden in een Ferrari. De werktijd moet aangenaam, onbewust en met plezier aan je voorbijvliegen.”

Na zijn burn-out is Michel gestart als bedrijvenmakelaar. Zijn kracht lag in het tot stand brengen van een voor beide partijen waardevolle overnamedeal. Gelijktijdig bouwde hij als franchisenemer van Esprit en Mexx samen met een zakenpartner een modeketen op met elf vestigingen in het zuiden van Nederland waarbij hij de verantwoordelijkheid had over de financiën.

Tien jaar ervaring in begeleiding van ondernemingen

De afgelopen tien jaar heeft Michel tal van bedrijven in verschillende branches begeleid. Binnen zijn werkzaamheden is het winstlekkage-model van Thexton Armstrong dé verrijking waar hij naar op zoek was. Michel: “Het model is de gestructureerde methode waar ik altijd naar gezocht heb, maar 30 jaar eerder had willen vinden.” Michel woont in Sittard en is afgestudeerd jurist (KU Nijmegen), MBA (Nijenrode) en bedrijfswaardeerder (Erasmus Universiteit). Zijn interesses gaan in zijn vrije tijd uit naar economische geschiedenis, vinologie en bedrijfskundige thema’s.

Thexton Armstrong Horn

Michel Horn, Directeur Sittard / Roermond
Stadswegske 83, 6131 AG Sittard
M: 06 5073 7414 
E: michel.horn@tamkb.nl

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.