McDonald’s ziet versnelling omzetgroei in Nederland

Datum: maart 30, 2016

McDonald’s heeft in Nederland het afgelopen jaar haar omzet met 3,4% zien toenemen naar € 673,8 miljoen. Daarmee behoort het bedrijf, samen met Polen en China, tot de top drie best presterende landen van McDonald’s binnen het high growth segment*. De vernieuwing in de restaurants, met verschillende initiatieven, laat een positieve ontwikkeling zien in zowel de toename van het aantal gastbezoeken (+1,8%) als de gemiddelde besteding per gast. De goede resultaten vormen de basis voor het nog nadrukkelijker doorvoeren van de vernieuwingen. Zo rolt McDonald’s haar Pimp je Burger concept vanaf 1 mei uit naar uiteindelijk 150 restaurants dit jaar in Nederland en kunnen gasten dus verschillende Hamburgers naar eigen voorkeur samenstellen. Dat maakt Manu Steijaert, algemeen directeur McDonald’s Nederland, vandaag bekend.

Manu Steijaert bij McCafé in Hoorn

De positieve omzetontwikkeling en de stijging van het aantal gastbezoeken zeker in het laatste kwartaal van 2015 – vormen een belangrijke graadmeter voor de juiste keuzes die wij hebben gemaakt’, aldus Steijaert. ‘In 2015 hebbenDe eerste resultaten van de nieuwe Salad Bar en het McCafé in het restaurant in Hoorn zijn positief, aldus Manu Steijaert, algemeen directeur McDonald’s Nederland. Bron: FranchiseFormules.NL wij verschillende initiatieven genomen, met daarbij een focus op de kwaliteit van onze producten en beleving in de restaurants. Dit heeft direct tot resultaat geleid. Eind 2015 mochten wij gemiddeld 50.000 gasten per week meer welkom heten dan voorheen. Manu Steijaert is positief gestemd over de positieve reacties van gasten op bediening aan tafel, de introductie van de Maestro Burger en het in Hoorn aanbieden van de mogelijkheid om verschillende Hamburgers naar eigen voorkeur samen te stellen. De eerste resultaten van de nieuwe Salad Bar en het McCafé in het restaurant in Hoorn zijn positief en hebben onmiddellijk invloed op de gasttevredenheid en omzet.

De Maestro Burger, de verruimde openingstijden in de ochtend en avond en de Cadeau Kalender campagne in december zijn succesvolle momenten geweest in 2015. We weten onze gasten te verrassen en spelen op de juiste wijze in op veranderende gastbehoeften. Daar gaan we in 2016 volop mee verder’, aldus Steijaert.

Keuze voor vers bereid, gepersonaliseerd, kwaliteit, herkomst van producten

McDonald’s Nederland investeerde samen met haar Franchisenemers in 2015 totaal 28 miljoen euro in de vernieuwing en modernisering van haar restaurants. Er werden vier nieuwe restaurants geopend en bijna de helft van de huidige 246 restaurants heeft op dit moment de nieuwe keuken- en counteropstelling. Hierdoor worden de producten voor gasten, na bestelling, vers bereid én is het mogelijk om Hamburgers naar eigen voorkeur samen te stellen. Gasten reageren zeer enthousiast op dit zelf samen stellen, ‘Pimp je Burger’ genoemd. Daarom rolt McDonald’s dit concept uit naar 150 restaurants in Nederland. Vanaf 1 mei kunnen gasten uiteindelijk dit jaar dus in meer dan de helft van alle restaurants enkele Hamburgers naar eigen voorkeur personaliseren.

Manu Steijaert bij de Salad Bar in Hoorn

‘Samen met onze Franchisenemers zorgen we ervoor dat gasten voelen dat het helemaal om hen draait in onze restaurants. Alle investeringen zijn hier op gericht’, aldus Manu Steijaert.

De positieve ontwikkelingen in omzet, aantal gastbezoeken en gasttevredenheid zijn ook de eerste maanden in 2016 zichtbaar. Ons vernieuwde restaurant in Hoorn laat zien waar wij de komende jaren voor willen staan; veel verse producten die bereid worden voor de ogen van de gast, de mogelijkheid om producten naar eigen voorkeur samen te stellen en kwaliteit in alle facetten van onze dienstverlening. Dat laatste zit ‘m niet alleen in onze producten, maar ook in uitstraling van het restaurant en gastgerichte service van onze 17.000 medewerkers’, aldus Steijaert.

De ambities van de algemeen directeur zijn groot: ‘de enige constante factor van mijn werk? Dat de behoefte van onze gasten verandert. Het is mijn ambitie om daar keer op keer op in te spelen. Onze gasten staan centraal in de keuzes die we maken. Met nieuwe producten, verrassende serviceconcepten en campagnes waarin zowel de kwaliteit als het plezier van McDonald’s een plek krijgen’. De lokale herkomst van producten is ook een belangrijk aandachtspunt in 2016. McDonald’s Nederland zal zich meer toespitsen op samenwerking met Nederlandse leveranciers. De runderen die we gebruiken voor onze burgers kwamen in 2015 voor bijna 14% uit Nederland en bijna 86% komt uit Duitsland. De aardappelen voor 37% uit Nederland of ons omringende landen. En zuivelproducten zelfs voor 92%. Dat maakt McDonalds tot een echt Nederlands bedrijf. Dit jaar zijn we ook reeds 45 jaar in Nederland.

*Tot het high growth segment van McDonald’s behoren de markten in China, Italië, Nederland, Polen, Rusland, Spanje, Zuid Korea en Zwitserland.

Bekijk ook deze video over de nieuwe initiatieven die de omzet van McDonald’s doen stijgen.


Over McDonald’s Nederland

McDonald’s bezorgt in Nederland haar wekelijks bijna 3 miljoen gasten op ieder moment van de dag een positief moment. Met gevarieerde keuzes en vers bereide, iconische producen die door ruim 17.000 medewerkers met zorg worden bereid. In Nederland heeft McDonald’s 246 restaurants. Het streven naar kwaliteit staat centraal in alle facetten van de bedrijfsvoering. 

 

Infographic van de jaarcijfers van McDonald's (2015). Bron: FranchiseFormules.NL

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.