McDonald’s verkoopt in 2012 bijna 18 miljoen Big Mac’s in Nederland

Datum: april 23, 2013

De Big Mac, wie kent deze beroemde Hamburger van McDonald’s nou niet? Zelfs na 42 jaar is de Big Mac nog steeds een enorme hit, ook in Nederland. McDonald’s Nederland verkocht vorig jaar bijna 18 miljoen Big Mac’s in haar 233 restaurants. Dit betekent ongeveer 3.100 Big Mac’s per uur. Sinds 1971, toen de Big Mac op de menukaart kwam in Nederland, is het product een icoon en geliefd bij veel Nederlanders. Vanaf vandaag eert McDonald’s haar iconische producten met een multimediale campagne.

 

Big Mac: Al 42 jaar een icoon van McDonald's

“De Big Mac is het icoon onder onze iconen”, aldus Jo Sempels, Algemeen Directeur McDonald’s Nederland. “De Big Mac staat al vanaf 1971 op ons menu en zal daar nooit van verdwijnen. Per uur verkopen wij in al onze 233 restaurants en McDrives gezamenlijk ongeveer 3.100 Big Mac’s. Dit betekent gemiddeld 13 van deze Hamburgers per uur per restaurant. Een enorm aantal. Veel gasten zijn fan van de Big Mac en waarderen de kwaliteit ervan.” De Big Mac mag met recht een icoon worden genoemd; het Engelse weekblad The Economist bedacht zelfs de Big Mac-index om aan de hand van de prijs ervan wereldwijd de koopkracht in verschillende landen te kunnen vergelijken.

Naast de Big Mac maken de McChicken, de Big Tasty, de Quarter Pounder en de McNuggets de reeks iconen compleet. “We zijn trots op al onze producten, maar vooral op deze iconen. Vandaar dat we er in de komende campagne extra aandacht aan besteden”, aldus Jo Sempels.

Het was de Amerikaanse Franchisenemer Jim Delligatti die in augustus 1967 voor het eerst een Big Mac serveerde aan zijn gasten. Vanaf dat moment begon het grote succes van deze Hamburger. Inmiddels verkoopt McDonald’s in Amerika jaarlijks zo’n 550 miljoen van deze Hamburgers en zelfs in Japan gaan er 150 miljoen Big Mac’s per jaar over de counter. Vanaf het moment van introductie veranderde er niet veel aan de receptuur van de Big Mac; twee 100% rundvleesburgers, verse sla, kaas, augurk, uitjes, speciale Big Mac saus en een 3-delig broodje vormen de ingrediënten van dit succesnummer. In meer dan 100 landen wordt de Big Mac op dezelfde manier gemaakt.


Over McDonald’s Nederland

In Nederland heeft McDonald’s 233 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 17.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden. 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.