McDonald’s springplank voor jongeren naar mooie toekomst

Datum: april 2, 2015

Bij McDonald’s is iedereen met talent en de juiste inzet van harte welkom: van academicus tot schoolverlater en van werkstudent tot Wajonger. McDonald’s biedt haar medewerkers kans om door te groeien en hun talenten zo goed mogelijk in te zetten. Vooral jongeren profiteren hiervan, want maar liefst 55 procent van het personeel is jonger dan 25 jaar. In totaal krijgen per jaar 5000-6000 jongeren de kans om bij McDonald’s hun eerste werkervaring op te doen. Marjolein Reijs, Director Human Resources McDonald’s Nederland, vult aan: “Er zijn vele voorbeelden van jonge mensen die bij McDonald’s zijn gestart met een bijbaan als Crewlid en uiteindelijk zijn doorgestroomd naar een managementfunctie. Zo is ruim driekwart van ons restaurantmanagement ooit begonnen als restaurantmedewerker en is 40% van onze Franchisenemers begonnen in het restaurant. Daarnaast zijn er ook veel medewerkers die hun ervaring bij McDonald’s als springplank gebruiken om succesvol bij een andere werkgever aan de slag te gaan. Ik ben er trots op dat we als McDonald’s significant kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van jongeren, zowel binnen als buiten ons bedrijf.”   

Investeren in training en opleiding 

McDonald’s biedt jongeren de kans om werkervaring op te doen en investeert ook veel in het trainen en opleiden van haar jonge medewerkers. Met de McStudiebeurs stimuleert McDonald’s het volgen van opleidingen, door jaarlijks vijftien medewerkers, die naast hun (bij)baan een reguliere opleiding volgen, een extra steuntje in de rug te geven. In de afgelopen acht jaar zijn er al meer dan 100 studiebeurzen uitgereikt aan studerende medewerkers die een wo-, hbo- of mbo-opleiding volgen. Daarnaast krijgen elk jaar ruim 450 jonge medewerkers een kans om via McDonald’s Academy een erkend mbo-diploma te halen op niveau 2, 3 of 4. Deze opleiding is samen met SVO Vakopleiding Food opgezet. Sinds de oprichting van het McDonald’s Academy leerwerktraject hebben al ruim 1400 medewerkers dankzij deze weg een erkend mbo-diploma behaald.

Over het WerkakkoordMarjolein Reijs, Director HR McDonald’s Nederland heeft in bijzijn van Lodewijk Asscher, Jet Bussemaker en Mirjam Sterk - Ambassadeur jeugdwerkloosheid - het Werkakkoord ondertekend tijdens de WerkDag 2015 in Den Haag. Bron: FranchiseFormules.NL

Werkgevers spelen een belangrijke rol bij het vergroten van kansen voor jongeren op werk. De vraag naar werk wordt echter vooral bepaald door economische groei. Toch kunnen werkgevers meer. Werkgevers kunnen vacatures voor jongeren openstellen, zorgen voor opstartbanen en voldoende stages en leerbanen. Ook bedrijfsbezoeken, praktijklessen en de training van vaardigheden helpen jongeren aan een sterke start op de arbeidsmarkt. Veel werkgevers zijn hier al mee bezig. Zij sluiten een Werkakkoord waarin ze aangeven te willen investeren in jongeren. Het Werkakkoord van McDonald’s is onderdeel van een landelijk initiatief van het SterkTeam van Mirjam Sterk, waar 75 werkgevers op dinsdag 31 maart 2015 hun handtekening onder zetten. (Lees hier meer op de website van Sterkteam).

Over McDonald’s Nederland

In Nederland heeft McDonald’s 242 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 17.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.