McDonald’s rolt McDelivery uit naar Den Haag

Datum: november 1, 2017

Na de succesvolle introductie in Amsterdam/Amstelveen deze zomer en de uitrol naar Rotterdam en Utrecht in september, start McDonald’s vanaf 1 november met McDelivery in Den Haag. Vanuit de restaurants aan de Turfmarkt, Vlamingstraat, Buitenhof en vanuit McDonald’s Megastores gaat McDonald’s in samenwerking met UberEATS haar producten ook daar aan gasten bezorgen. Met de restaurants in Den Haag staat het aantal restaurants van waaruit McDonald’s thuisbezorgd inmiddels op eenentwintig. Manu Steijaert, algemeen directeur McDonald’s Nederland, is verheugd over de uitrol van McDelivery naar de vier grote steden in Nederland.

Franchisenemers enthousiast over start in Den Haag

Franchisenemers in Den Haag Ruud van der Velden en Hassan Chbab en hun teams zijn klaar voor deze nieuwe service: “De teams hebben heel veel zin om de inwoners van Den Haag te laten genieten van hun favoriete McDonald’s producten waar en wanneer ze maar willen via McDelivery”. Nieuw is dat McDelivery fans nu ook McCafé producten kunnen laten bezorgen. Het restaurant aan de Turfmarkt beschikt over een McCafé waar allerlei koffievariaties en lekkers voor erbij worden aangeboden. Dat betekent dus ook thuis genieten van koffiespecialiteiten en heerlijke lekkernijen voor bij de koffie zoals Cheese- cake, Appeltaart, Donuts of Macarons. Maar het zijn niet alleen de producten van McCafé waar gasten thuis van kunnen genieten. Via de app van UberEATS wordt zichtbaar welke producten van McDonald’s allemaal kunnen worden besteld. De afgelopen periode hebben de medewerkers van de genoemde restaurants een training gekregen, zodat zij er helemaal klaar voor zijn om McDelivery aan te kunnen bieden.

McDonald’s is verheugd om McDelivery nu te kunnen aanbieden aan gasten in de vier grote steden in Nederland. Manu Steijaert, Algemeen Directeur McDonald’s Nederland: “Na de succesvolle pilot in Amsterdam/Amstelveen hebben we McDelivery verder uitgerold naar Utrecht en Rotterdam. Ook daar zijn gasten enthousiast over de mogelijkheid om via McDelivery hun McDonald’s favorieten te laten bezorgen. We zijn blij te zien dat gasten tot herhaling van McDelivery overgaan. In Amsterdam/Amstelveen bezorgen we inmiddels vanuit negen restaurants en in Rotterdam en Utrecht vanuit totaal acht restaurants. Samen met Den Haag bieden we nu vanuit eenentwintig restaurants deze nieuwe bezorgservice aan. Elke stad heeft zijn eigen dynamiek, zo zal ook blijken in de hofstad. We blijven van elke nieuwe locatie leren, samen met onze restaurants en UberEATS.”

Ook UberEATS kijkt naar de samenwerking met McDonald’s in Den Haag. Marco Knitel, General Manager van UberEATS Nederland: “We zien dat gasten de samenwerking tussen McDonald’s en UberEATS waarderen, met name vanwege de kwaliteit en snelheid van de bestellingen. We zijn er helemaal klaar voor om ook van start te gaan met het on-demand bezorgen van verse McDonald’s producten in Den Haag.”

Hoe werkt het?

Vanaf woensdag 1 november om 11.00 starten de vier McDonald’s restaurants in Den Haag met McDelivery. Het bestellen is heel simpel. De gebruiker downloadt de UberEATS app voor Android of iOS, selecteert het restaurant naar keuze, bestelt zijn favoriete McDonald’s producten en betaalt in de app met zijn of haar creditcard of PayPal-account. Zodra de koerier op enkele minuten afstand van het restaurant is, ontvangt het restaurant een seintje om de bestelling te bereiden. De koerier meldt zich in het restaurant, haalt de bestelling op bij het restaurant en bezorgt de McDelivery bestelling dan binnen gemiddeld tien minuten op de door de gebruiker ingevoerde locatie.


Over McDonald’s Nederland

Wekelijks biedt McDonald’s Nederland aan bijna 3 miljoen gasten op ieder moment van de dag een positief moment. Met gevarieerde keuzes en versbereide, iconische producten die door ruim 19.500 medewerkers met zorg worden bereid. In Nederland heeft McDonald’s 243 restaurants. Het streven naar kwaliteit en beleving staat centraal in alle facetten van de bedrijfsvoering. 

Over UberEATS

UberEATS is een app voor on-demand maaltijdbezorging waarmee het bestellen van eten nog eenvoudiger wordt, of je nu thuis bent, op kantoor of in het park. Uber maakt gebruik van zijn technologie en expertise op het gebied van logistiek en brengt maaltijden naar gebruikers die inloggen met hun reguliere Uber account en vervolgens hun bestelling live via de app kunnen volgen. UberEATS is beschikbaar in meer dan 100 steden en in alle bewoonbare continenten over de hele wereld.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.