Met de opening van McDonald’s restaurant Rijswijk Plaspoelpolder vandaag staat de teller van nieuw geopende McDonald’s restaurants dit jaar op zes. McDonald’s toont daarmee aan dat het blijft investeren in nieuwe restaurants én in werkgelegenheid in Nederland. Met de opening van de zes restaurants zijn namelijk zo’n 500 nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd. De investering bleef niet beperkt tot nieuwe restaurants. In totaal werden dit jaar 51 restaurants verbouwd en vernieuwd. McDonald’s is klaar voor het nieuwe jaar, waarin ook weer restaurants zullen worden geopend op plaatsen waar consumenten behoefte hebben aan de typische producten en service van McDonald’s.
In 2014 werden naast Rijswijk Plaspoelpolder de McDonald’s restaurants Rotterdam Coolsingel 207, Enschede Zuiderval, Alkmaar West, Gronsveld en Breukelen geopend. Stuk voor stuk nieuwe restaurants met voldoende en comfortabele zitplaatsen en tevens voorzien van de laatste innovaties op het gebied van duurzaamheid zoals LED verlichting, Low Oil Volume friteuses en watervrije urinoirs. Ook zijn er het afgelopen jaar 51 restaurants verbouwd en vernieuwd. Dit varieert van het aanpassen van het restaurantdeel waar gasten zitten tot aanpassingen aan de gevels van restaurants.
McDonald’s creërt zo’n 500 nieuwe arbeidsplaatsen De zes restaurantopeningen dit jaar gingen gepaard met in totaal zo’n 500 nieuwe banen in de nabije omgeving van de restaurants. Nieuwe medewerkers worden opgeleid met een uitgebreid trainingsprogramma. Dit zorgt ervoor dat zij binnen afzienbare tijd voldoen aan de hoge standaarden die McDonald’s hanteert voor medewerkers. Ook in het nieuwe McDonald’s restaurant Rijswijk Plaspoelpolder zijn meer dan 80 nieuwe medewerkers geworven uit de directe omgeving.
Over McDonald’s Nederland
McDonald’s heeft 241 restaurants in Nederland, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 17.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.
')}