McDonald’s ontkomt niet aan crisis

Datum: juli 24, 2012

Fastfoodketen McDonald’s ontkomt niet geheel aan de crisis, getuige een 4,5 procent lagere winst dan in het tweede kwartaal van 2011. De formule meldde gisteren dat over het tweede kwartaal een nettowinst van 1,35 miljard dollar geboekt is. Vorig jaar werd er door het concern nog een nettowinst van 1,41 behaald over diezelfde periode.

McDonald’s is beter dan de meeste concurrenten in staat geweest klanten te trekken. De groei van de vergelijkbare omzet daarentegen staat de afgelopen maanden onder druk, vooral als gevolg van de tegenwind in Europa. McDonald’s waarschuwde recent dat de inflatie in de VS, economische onzekerheid in Europa en afnemende economische groei in China op de winst zal drukken dit jaar.

Bron: Denationalefranchisegids.nl
Link: http://www.denationalefranchisegids.nl/firstfranchise/Dinsdag_24_juli_2012.htm#mcdonalds_franchise

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.