McDonald’s Nederland creëert komend jaar 150 extra leerwerkplekken

Datum: oktober 7, 2013

McDonald’s Nederland maakte deze week tijdens de Jeugdtop in Rotterdam bekend het komende jaar 150 extra leerwerkplekken te creëren voor jongeren, verspreid over haar 236 restaurants in Nederland. Dit aantal komt bovenop de 500 leerwerkplekken die het bedrijf jaarlijks al voor jongeren beschikbaar stelt. De extra leerwerkplekken zijn gecreëerd in het kader van het programma Aanpak Jeugdwerkloosheid van ambassadeur Mirjam Sterk. McDonald’s draagt hiermee bij aan het versneld bieden van kansen aan jongeren zonder diploma. Om zo hun toekomstperspectief op de arbeidsmarkt te vergroten. 

v.l.n.r. Ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk, Marjolein Reijs (directie McDonald’s Nederland), minister-president Mark Rutte en Debbie de Wagenaar (directie McDonald’s Nederland)In het bijzijn van minister-president Mark Rutte, minister Lodewijk Asscher en minister Jet Bussemaker en ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk, gaf directeur HR van McDonald’s Nederland, Marjolein Reijs, aan dat er komend jaar 75 extra leerwerkplekken (via de Beroeps Begeleidende Leerweg) voor jongeren bijkomen die nog geen diploma hebben. Ook komen er nog eens 75 extra plekken voor jongeren met een diploma op mbo-3 en 4 niveau die graag het managementtraject bij McDonald’s willen volgen. ‘Het zit in het DNA van McDonald’s om te investeren in de opleiding en ontwikkeling van jongeren’, aldus Reijs. ‘Werken bij McDonald’s betekent trainen, leren en werken, maar bovenal een impuls voor je carrière. Binnen, of later mogelijk buiten ons bedrijf’.

Jaarlijks volgen zo’n 500 medewerkers via de McDonald’s Academy een opleiding. Op maandag 30 september ontvingen 264 medewerkers van McDonald’s hun mbo-diploma via het BBL-traject. Sinds de start van de opleiding in 2008 hebben al 1182 McDonald’s medewerkers een diploma behaald aan de McDonald’s Academy. 

Juist in tijden dat banen voor jongeren niet voor het oprapen liggen en er steeds minder leerwerkplekken beschikbaar zijn, zet McDonald’s zich in voor extra leerwerkplekken. ‘We bekijken samen met onze Franchisenemers continu of we nog nieuwe leerwerkplekken kunnen creëren en daarbij is iedere nieuwe werkplek er één’, aldus Marjolein Reijs. ‘Iedere nieuwe leerwerkplek betekent namelijk de kans voor een jongere zich te ontwikkelen en dat is iets waar McDonald’s heel graag een bijdrage aan wil leveren. Ik ben dan ook zeer blij dat we het aantal van 150 extra leerwerkplekken nu bekend kunnen maken’. 

Medewerkers van McDonald’s die werken en naar school gaan combineren zijn erg enthousiast over de kansen die ze krijgen. Bram Pals, medewerker in het restaurant Santpoort Noord en leerling mbo-3 volgde verschillende opleidingen, vooral voor zijn persoonlijke ontwikkeling. ‘Ik merk in mijn dagelijkse werk dat ik veel heb aan de opleiding. De theorie sluit zeer goed aan op de praktijk en op school doe ik verschillende ideeën op die ik op mijn werk kan toepassen. Werken en studeren is voor mij ook de juiste combinatie. McDonald’s heeft mij een andere toekomst gegeven. De combinatie werken en naar school gaan, brengt me veel meer dan ik van tevoren had gedacht’. 

Over McDonald’s Nederland

In Nederland heeft McDonald’s 236 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 17.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.