McDonald’s Nederland creëert 1200 nieuwe banen in drie jaar

Datum: februari 19, 2013

McDonald’s Nederland investeert in 2013, 45 miljoen euro in werkgelegenheid, innovatie en kwaliteit. Dat heeft Jo Sempels, Algemeen Directeur McDonald’s Nederland, vandaag bekend gemaakt. Middels deze investering wil McDonald’s Nederland – ook in 2013 – de groei van de afgelopen jaren doorzetten.

Jo Sempels: “2012 was een goed jaar, met een omzet van 647 miljoen euro, waarin we zelfs nog een extra groei hebben weten te realiseren bovenop het recordjaar daarvoor. Dit betekent echter niet dat wij afwachten wat het jaar 2013 ons gaat brengen. Wij doen dan ook een forse investering in een vijftal nieuwe restaurants en vernieuwing van bestaande restaurants. Dat levert banen op voor nieuwe collega’s, zowel restaurantmedewerkers als managementfuncties. Daarnaast onderzoeken wij in een aantal restaurants een vernieuwing van ons productie- en servicesysteem. Dit om te kunnen blijven voldoen aan een toenemende gastenvraag naar meer variatie. Tot slot gaan we uitgebreid in gesprek met onze gasten over de kwaliteit van onze ingrediënten en ons duurzame beleid. Dat deden we nog niet eerder zo uitvoerig en zichtbaar met de campagne: Ook dat doet McDonald’s”.

Investeren in werkgelegenheid
Vijf nieuwe restaurants zullen in de eerste helft van 2013 hun deuren openen: Sassenheim, Apeldoorn-Noord en Moordrecht zijn al in aanbouw. Twee andere locaties wachten op de laatste vergunningen. McDonald’s Nederland blijft investeren in groei, waarmee er in de komende drie jaar ruim 1200 banen worden gecreëerd.“Iedereen die bereid is de handen uit de mouwen te steken, te leren én onze gast voorop te stellen, is welkom bij McDonald’s. Van herintreders tot HBO-talent. Van Wajongers tot werkstudent. Wij vragen veel van onze werknemers. Maar dan is er ook veel mogelijk. Werken bij McDonald’s betekent trainen, leren en werken en een impuls voor je carrière. Binnen, of later mogelijk buiten het bedrijf. Zo hebben al 918 medewerkers een erkend MBO-diploma behaald aan de McDonald’s Academy en zijn er 84 studiebeurzen uitgereikt”, aldus Sempels.

Investeren in innovatie
McDonald’s Nederland verwacht eind 2013 meer dan 90% van de 230 restaurants van een vernieuwd interieur te hebben voorzien. Meer dan 80% van de restaurants zal dan ook het exterieur geheel hebben vernieuwd. Sempels: “Eén van de blikvangers van deze investering is ook het toenemend aantal ‘Side by Side Drivelanes’. Dit zijn McDrives met een dubbele rijbaan aan het begin zodat gasten in twee auto’s tegelijkertijd hun bestelling kunnen plaatsen. Deze innovatie is een groeifactor van belang voor ons resultaat in 2013. Eind dit jaar hebben we er precies 40.” Daarnaast zullen nieuwe restaurants ieder voorzien zijn van onze duurzame initiatieven zoals LED-verlichting, watervrije urinoirs, en low oil volume-friteuses.

Investeren in kwaliteit
Sempels: “Kwaliteit is voor ons en onze gasten essentieel. Vanaf eind maart zullen wij Nederland op grote schaal informeren over de hoge kwaliteit van onze ingrediënten. Via TV, print en online maar ook in de restaurants vertellen wij over onze verse sla, echte frietjes, ons kwaliteitsrundvlees, onze pilot met glutenvrije broodjes, voedingswaarden en de hoge kwaliteitsnormen die wij hanteren. Via een interactief platform op onze site kunnen gasten ons dan vragen stellen. Verder introduceren wij binnenkort een uitbreiding van ons salade-aanbod met een grote tonijnsalade en drie wisselende seizoensalades. Daarnaast zetten wij in op verdere verbetering van ons Happy Meal aanbod met nieuwe groente- en fruitvarianten.”

Bron: McDonald’s Nederland

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.