McDonald’s maakt de beste teams en beste Crewtrainer van Nederland bekend

Datum: mei 29, 2013

Bij McDonald’s in Amsterdam vond afgelopen zaterdag de landelijke finale van Sterrenslag plaats. Tijdens deze competitie streden ruim 3.000 medewerkers van McDonald’s restaurants in 687 teams op verschillende onderdelen tegen elkaar. Er werden prijzen uitgedeeld aan onder meer het beste McDrive-team van Nederland. Daarnaast werd Linda van Muijden uitgeroepen tot beste Crewtrainer van Nederland. Sterrenslag laat zien dat McDonald’s volop investeert in de opleiding en ontwikkeling van haar medewerkers.

McDonald’s Zoetermeer Zilverstraat is uitgeroepen tot beste McDonald’s team van Nederland in de categorie McDrive. De Sterrenslag-competitie ging in januari 2013 van start met maar liefst 3.000 medewerkers in 687 teams (er konden meerdere teams per McDonald’s restaurant deelnemen). Uiteindelijk streden 36 teams afgelopen zaterdag in de finale tegen elkaar om de intern fel begeerde titel in de wacht te slepen. Hieronder het overzicht van de winnaars:

· Beste BOP-team van Nederland (bereiding van met name vis- en kipproducten): McDonald’s Deventer

· Beste Grill-team van Nederland (bereiding van rundvleesburgers): McDonald’s Stadskanaal

· Beste Franse Frietjes-team van Nederland: McDonald’s Zaandam

· Beste Counter-team van Nederland: McDonald’s Enschede Drive

· Beste McDrive-team van Nederland: McDonald’s Zoetermeer Zilverstraat

· Beste Lobby-team van Nederland: McDonald’s Vlaardingen

Naast snel en nauwkeurig werken stond samenwerken centraal in deze competitie. Maar ook voor McDonald’s belangrijke thema’s als gastvriendelijkheid en de kennis over de producten kwamen aan bod. De jury riep Linda van Muijden uit tot beste Crewtrainer van Nederland. Linda is de trainer van McDonald’s Leiderdorp. 

McDonald’s is trots op de winnende teams

Marjolein Reijs, Director Human Resources van McDonald’s Nederland, is trots op de winnende teams: “Stuk voor stuk laten deze medewerkers zien dat de eisen die wij aan hen stellen niet gering zijn. Vaak wordt onderschat wat medewerkers allemaal moeten kunnen om onze gasten iedere dag weer snel en vakkundig te kunnen helpen. Wij werken graag met medewerkers die gastgerichtheid hoog in het vaandel hebben staan. Iedere dag weer leveren onze medewerkers topprestaties en dat onder vaak onder hoge druk. Sterrenslag toont aan dat de leer- en ontwikkelingsprogramma’s voor onze medewerkers effectief zijn en hun vruchten afwerpen. Niet alleen voor ons, maar vooral voor onze medewerkers.” 

McDonald’s als werkgever

In de 233 restaurants van McDonald’s Nederland werken op dit moment zo’n 17.000 medewerkers, wat McDonald’s tot een belangrijke werkgever in Nederland maakt. Met de opening van nieuwe restaurants verwacht McDonald’s de komende drie jaar zo’n 1.200 nieuwe arbeidsplaatsen te realiseren. Het ontwikkelen en opleiden van medewerkers staat centraal bij McDonald’s. Niet alleen om hen optimaal te laten functioneren in de restaurants, maar ook om bij te dragen aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van medewerkers. Verreweg de meeste medewerkers in de restaurants komen uit een omtrek van vijf kilometer van het desbetreffende restaurant. Het creëren van nieuwe arbeidsplaatsen, het bieden van werkgelegenheid aan 17.000 medewerkers en het opleiden en ontwikkelen van medewerkers maakt McDonald’s tot een niet te onderschatten werkgever. 

Over McDonald’s Nederland

In Nederland heeft McDonald’s 233 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 17.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.