McDonald’s lanceert online podium over herkomst en kwaliteit producten

Datum: maart 24, 2013

McDonald’s gaat volop in gesprek met consumenten en stakeholders over de herkomst en kwaliteit van haar ingrediënten en producten. Het bedrijf start vanaf vandaag een massamediale campagne en lanceert het online platform www.mcdonalds.nl/meerweten. McDonald’s speelt hiermee in op de toenemende belangstelling van consumenten en stakeholders voor de herkomst en kwaliteit van ingrediënten en producten.

‘Op dit moment is er in de media en bij consumenten veel aandacht voor de herkomst en kwaliteit van voedingsproducten. Er zijn veel vragen, soms onduidelijkheden en consumenten willen graag weten wat ze eten en waar dit vandaan komt’, aldus Debbie de Wagenaar, Directeur Corporate Communicatie McDonald’s Nederland. ‘Uit onderzoek onder gasten is gebleken dat er soms nog vooroordelen bestaan ten aanzien van onze producten. Daarom gaan we nu actief de dialoog aan en bieden we iedereen de mogelijkheid vragen te stellen over onze producten’. McDonald’s heeft hiervoor de campagne ‘Ook dat doet McDonald’s’ ontwikkeld. TV commercials, een printcampagne, de placemats in de restaurants en het online platform geven consumenten en stakeholders meer inzicht in de hoge kwaliteit en herkomst van de ingrediënten en producten van McDonald’s.

Zo wordt bijvoorbeeld duidelijk dat de Franse Frietjes van McDonald’s uit echte aardappelen worden gesneden. Dat de rundvleesburgers van 100 procent rundvlees worden gemaakt, waaraan geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen worden toegevoegd en dat de sla die McDonald’s gebruikt voor haar sandwiches en salades vers van het land komt (in de zomer vooral uit Nederland). ‘Recente discussies in de voedingsindustrie onderschrijven nogmaals het belang van transparantie en een constante dialoog’, aldus Debbie de Wagenaar.

Over McDonald’s Nederland

In Nederland heeft McDonald’s op dit moment 233 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 17.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden. 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.