McDonald’s franchisenemer wint internationale onderscheiding

Datum: oktober 22, 2014

De Nederlandse McDonald’s Franchisenemer Sjoerd-Jan Feenstra (inzet) is beloond met de Golden Arch Award, de hoogste internationale onderscheiding voor een McDonald’s Franchisenemer. Hij ontving de award voor zijn lokale inzet en betrokkenheid. De Golden Arc Awards worden iedere twee jaar uitgereikt door McDonald’s. Het winnen van de prijs is een enorme eer en niet voor iedere Franchisenemer weggelegd: minder dan één procent van alle McDonald’s Franchisenemers wereldwijd heeft ooit deze award gewonnen. De winnaars van de award blinken uit op het gebied van customer experience en lokale betrokkenheid en zijn ambassadeurs voor het merk McDonald’s

Sjoerd-Jan voelt zich enorm vereerd met zijn prijs. ”Samen met mijn mensen zet ik me iedere dag weer in voor onze restaurants. Het is heel bijzonder dat deze inzet erkend wordt, ook buiten Nederland.” Op de vraag waarom juist hij de Award gewonnen heeft reageert de Franchisenemer: “Lokale betrokkenheid staat hoog in het vaandel bij McDonald’s en ik denk dat wij hier een goed voorbeeld van zijn. Wij doen graag iets terug voor onze omgeving waar we zoveel aan te danken hebben. Zo werken wij veel samen met bedrijven en zetten veel lokale acties op. EenDe Nederlandse McDonald’s Franchisenemer Sjoerd-Jan Feenstra (inzet) is beloond met de Golden Arch Award, de hoogste internationale onderscheiding voor een McDonald’s Franchisenemer. Bron: FranchiseFormules.NL voorbeeld is de samenwerking met meer dan 25 lokale bedrijven op het gebied van kinderfeestjes. Op werken wij samen met het onderwijs. Mijn rol in de Raad van Advies van het Deltion College in Zwolle een mooi voorbeeld. Hier bekijken wij samen hoe we het onderwijs goed kunnen laten aansluiten op het bedrijfsleven. Daarnaast steunen wij diverse goede doelen. Voorbeelden daarvan zijn het Ronald McDonald Huis in Zwolle, Make a Wish, Stichting de Opkikker en Intermezzo. Het is ontroerend om te zien dat een bezoekje aan een van onze restaurants een ziek kindje voor even kan laten stralen.” 

De 34-jarige Sjoerd-Jan werkt al sinds 2002 voor McDonald’s. Hij begon toen als Management Trainee in een van de McDonald’s restaurants van zijn vader. In 2007 heeft hij de vier restaurants van zijn vader in de omgeving van Zwolle overgenomen en in 2010 opende hij zijn eerste eigen restaurant in Kampen.
De Golden Arch Award is niet de eerste onderscheiding die de jonge Franchisenemer in de wacht sleept. In 2011 werd zijn restaurant in Kampen uitgeroepen tot ‘Duurzaamste Fastservicebedrijf 2011’, een initiatief van onder meer Koninklijke Horeca Nederland en NederlandSchoon. Sjoerd-Jan is bestuurslid van het Ronald McDonald Huis Zwolle en Koninklijke Horeca Nederland, regio Zwolle.

Over McDonald’s Nederland  

In Nederland heeft McDonald’s 239 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 17.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.