McDonald’s biedt doorlopend 500 leerwerkplekken

Datum: juni 19, 2013

McDonald’s Nederland creëert dit jaar 25 extra leerwerkplekken binnen haar leerwerktraject McDonald’s Academy en het traject voor beroepsbegeleidend leren (BBL). Dit aantal komt bovenop de 500 leerwerkplekken die McDonald’s doorlopend aanbiedt. Jo Sempels, Algemeen Directeur McDonald’s Nederland, laat weten dat het bedrijf ook in tijden van crisis door middel van training en opleiding blijft investeren in haar medewerkers, innovatie en kwaliteit.

Tien procent van de mbo-studenten vindt dit jaar geen geschikte leerwerkplek, zo bleek uit onlangs gepubliceerde cijfers van de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk roept vandaag het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en de overheid op om meer stageplaatsen en leerbanen te creëren. Jo Sempels steunt deze oproep: “McDonald’s is een gezonde werkgever die ten tijde van crisis blijft groeien met een vijftal nieuwe restaurants in 2013, waardoor er dit jaar honderden werkplekken bijkomen, naast deze 25 extra leerbanen.”

 McDonald's investeert in personeelDe leerbanen maken onderdeel uit van het opleidingstraject McDonald’s Academy en het traject voor beroepsbegeleidend leren (BBL). Jo Sempels: “Werken bij McDonald’s betekent trainen, leren en werken en een impuls voor je carrière. Binnen, of later mogelijk buiten het bedrijf. Investeren in training en ontwikkeling van medewerkers zit in het DNA van McDonald’s. Zo hebben bijvoorbeeld al 969 van onze medewerkers een diploma behaald aan de McDonald’s Academy.”

McDonald’s Academy: erkend mbo-diploma

De McDonald’s Academy combineert werken en leren en vormt een intern opleidingstraject waarin crew en management een landelijk erkend diploma kunnen halen op mbo-2, mbo-3 en mbo-4 niveau. Daarnaast is het mogelijk om bij McDonald’s een regulier traject voor beroepsbegeleidend leren (BBL) te volgen. Jo Sempels: “Onze gestructureerde manier van werken sluit goed aan op het curriculum van verschillende mbo opleidingen. Je kunt 60 à 70 procent van je opleiding op de werkvloer invullen en voor het overige gedeelte theorie onderwijs volgen. Op deze wijze kun je werk en studie combineren en daar heb je de rest van je carrière profijt van.”  

McDonald’s Nederland biedt overigens ook jaarlijks een McStudiebeurs aan vijftien medewerkers die op hbo- of wo-niveau een opleiding volgen.

Over McDonald’s Nederland

In Nederland heeft McDonald’s 234 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 17.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.