McDonald’s al 25 jaar verbonden met Tiel

Datum: december 17, 2014

Maandag 22 december viert McDonald’s Tiel haar 25-jarig jubileum. Vanaf die dag is het twee weken lang feest in en om het McDonald’s restaurant in het hart van de Betuwe. Franchisenemer Renske van Mameren blikt terug op 25 jaar verbondenheid met de gemeente Tiel. “McDonald’s Tiel was een van de eerste McDonald’s restaurants met een McDrive in Nederland. Het was dan ook een feestelijke opening toen in 1989 dit restaurant aan de A15 (afslag Tiel-West) werd geopend,” vertelt Franchisenemer Renske van Mameren. “Datzelfde jaar ben ik begonnen bij McDonald’s Tiel. Mijn zoon ging toen naar de basisschool en bij mij begon het te kriebelen om weer te gaan werken. Zo kwam ik uiteindelijk via een uitzendbureau als Hostess bij McDonald’s Tiel terecht. Ik bedacht er mijn eerste marketingactie en ruim een jaar later opende ik mijn eerste eigen restaurant,” vertelt Renske.

Van 1 naar 7 restaurants

Nu is Renske Franchisenemer van zeven McDonald’s restaurants (Tiel, Waalwijk, Vuren, Meerkerk, Gorinchem, Oosterhout en Oosterhout West Stad) en mocht zij in 2010 de Golden Arch Award in ontvangst nemen, de hoogste onderscheiding voor een Franchisenemer binnen de McDonald’s organisatie. “Maar eigenlijk hebben we met z’n allen toen die prijs gewonnen. Het is iedere dag weer mijn ambitie om mijn restaurants gewoon goed draaiende en mijn medewerkers enthousiast en tevreden te houden. Mijn medewerkers vallen trouwens zelf ook regelmatig in de prijzen. Als dat gebeurt, sta ik als eerste in de rij om ze te feliciteren en ben ik nog nerveuzer dan de betreffendeFranchisenemer Renske van Mameren blikt terug op 25 jaar verbondenheid met de gemeente Tiel. Bron: FranchiseFormules.NL medewerker zelf.”

Goede doel

Inmiddels kunnen niet alleen de medewerkers rekenen op steun van Renske, maar ook meerdere verenigingen uit de omgeving van Tiel. “We geven graag iets terug aan onze omgeving. Zo is McDonald’s Tiel trotse sponsor van Badmintonschool Tiel en de Corsoverenigingen in Tiel en Kapel Avezaath. Ook dragen we graag een steentje bij aan het succes van gratis popfestival Appelpop,” vertelt Renske van Mameren vol trots. “En deze maand doen we allemaal mee met de Donatiecampagne; de jaarlijks terugkerende campagne om extra geld voor het Ronald McDonald Kinderfonds te kunnen doneren.“

Twee weken feest

Om het 25-jarig jubileum te vieren is het twee weken lang feest in en om McDonald’s Tiel. Maandag 22 december starten Ronald McDonald en de Betuwse Blaas Kapel ’s middags om kwart over vier de festiviteiten met een ballonnenwedstrijd. “Wie zo’n ballon vindt, wacht nog een leuke verrassing,” verklapt Renske van Mameren. “Verder is er van alles te beleven in en om het restaurant tijdens deze twee weken.” 


Over McDonald’s Nederland

In Nederland heeft McDonald’s 240 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 17.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.