McCafé zelfstandige formule

Datum: februari 12, 2013

Op het station van Keulen is het eerste zelfstandige McCafé geopend. Tot nu toe werden McCafés altijd in combinatie met een fastfoodrestaurant geëxploiteerd. Met deze verzelfstandiging van McCafés hoopt McDonald’s om Starbucks van de “koffiebar-troon” te stoten.

“McDonald’s heeft ooit overwogen om met Starbucks samen te werken, maar dat is er nooit van gekomen. Men heeft een eigen concept ontwikkeld in de vorm van McCafé dat beter zou moeten zijn”, aldus René Savelberg, voormalig ceo van McDonald’s. Het concept van McCafé komt oorspronkelijk uit Australië. In Nederland heeft de fastfoodketen in 1996 ook McCafés geopend, maar na vijf jaar sloten deze wegens een gebrek aan klanten. “Behalve de toevoeging Mc in de naam doet het standalone McCafé in niets denken aan McDonald’s”, vertelt Savelberg. Het McCafé is een klein verkooppunt met een aanbod van diverse koffiesoorten. Ook zijn er croissants en pains-au-chocolat verkrijgbaar. De espressobar biedt daarnaast gratis Wi-Fi aan. De vestiging in Keulen is te vinden in de Hauptbahnhof.

Bron: Denationalefranchisegids.nl
Link: http://www.denationalefranchisegids.nl/firstfranchise/Dinsdag_12_februari_2013.htm#mccafe

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.