Lokale EP:Ondernemer staat centraal in e-commerce beleid

Datum: oktober 3, 2016

ElectronicPartner heeft voor haar marketingformule EP: een volledig nieuw e-commerce platform gelanceerd dat specifiek gericht is op de wensen en behoeften van de lokale consument. Het responsive online platform is in samenwerking met Netivity gebouwd en vormt een slimme combinatie van gezamenlijke productpagina’s. ElectronicPartner opent hiermee 100 unieke online winkeldeuren voor alle EP:Ondernemers tegelijk.

Omnichannel

Met de lancering van de vernieuwde webshop heeft EP: een onderscheidende stap gezet in de omnichannel marketingstrategie. De techniek achter het platform is erop gericht om de kracht van de lokale ondernemers ten volle te benutten. Alle aanpassingen hebben als doel het gebruiksgemak voor de consument te vereenvoudigen, waarbij men op een natuurlijke wijze informatie snel en eenvoudig kan vinden. “Het responsive design sluit naadloos aan op het brede oriëntatiegedrag van de consument en de behoefte naar snelheid, eenvoud en gemak.” stelt Patrick van Tent, Directeur Inkoop/Marketing ElectronicPartner Nederland.

De nieuwe websites van de ondernemers nodigen de consument uit om een bezoek aan de online winkel te brengen. Vanuit de website wordt de consument vervolgens naadloos naar productpagina’s geleid die alle ondernemers op EP.nl gezamenlijk delen. De lokale ondernemer kan daarbij het getoonde aanbod optimaliseren voor de specifieke wensen van zijn lokale consument die vanuit zijn regio de website bezoekt. Hiermee is de lokale online vindbaarheid van de ondernemer aanzienlijk verbeterd doordat er 100 individuele en unieke websites te vinden zijn, gekoppeld aan één webshop. “De site zal blijvend doorontwikkeld worden en zullen er functionaliteiten worden toegevoegd die de ervaring van de bezoeker en individuele meerwaarde van de ondernemer moeten verbeteren.” aldus Paul Mulders, Hoofd E-commerce ElectronicPartner Nederland.

Lokale marketing, online en offline

Iedere EP:Ondernemer heeft nu zijn eigen individuele website welke naar eigen inzicht ingericht kan worden met unieke landingspagina’s, afbeeldingen en content. Hierdoor is het mogelijk om nog persoonlijker met zijn lokale consument om te gaan vanuit de kracht van zijn lokale winkel. De vindbaarheid van de lokale websites wordt ondersteund door krachtige lokale online activiteiten op het gebied van vindbaarheid, CRM ondersteuning, GoogleAdwords en banneradvertising die consequent de meerwaarde van de lokale elektronica- winkel bij de consument in de buurt en in het bijzonder de EP:Winkel.

EP.nl actueel en uitnodigend

Het nieuwe platform is volledig responsive en daarmee geschiktvoor smartphone, desktop en tablet. Andere verbeteringen voor de consument betreffen een heldere product landingspagina met grote hoge resolutie afbeeldingen die uitnodigen tot kopen, goede zoek- en filtermogelijkheden voor snellere navigatie en een vereenvoudigd bestelproces. Bovendien is de site beter te optimaliseren voor zoekmachines. Wim Selles, Algemeen Directeur Netivity: “Met de e-commerce visie achter dit platform maakt EP: een onderscheidende keuze die wij vanuit de internet techniek optimaal mogen ondersteunen.”


Over ElectronicPartner Nederland B.V.

ElectronicPartner Nederland B.V. is de partner voor (500) ondernemers die geloven in synergie tussen gezamenlijke en lokale kennis en ervaring. ElectronicPartner ondersteunt zelfstandige ondernemers die zich bezig houden met de verkoop van producten binnen de markt van consumenten- en huishoudelektronica.

Doordat ElectronicPartner markt-, retail- en praktijkkennis bij elkaar brengt, kunnen ondernemers zich maximaal concentreren op hun eigen marktbewerking en klantinteractie. EP: is dé marketingformule van ElectronicPartner. Met ruim 100 vestigingen en een herkenbaar winkelbeeld een formule die z’n kracht heeft bewezen. De formule is sterk en ambitieus en heeft een uitstekende propositie voor goed afgebakende marktgebieden en biedt de ondernemer juist ook vrijheid om te doen waar deze het beste in is: klanten tevreden stellen. 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.