Lingerieketen Livera van Euretco naar Chantelle

Datum: juni 29, 2014

Euretco B.V. en Chantelle Group zijn overeengekomen de Livera-formule in Nederland van Euretco aan het Franse familiebedrijf Chantelle te verkopen. ‘De verkoop van Livera luidt geen verandering van onze strategie in’, aldus Steve Evers, directeur formules Euretco. ‘Uitbreiding en versterking van onze franchiseformules, zoals Intersport, Runnersworld, Coach, Decorette, Blz en Libris blijven van het grootste belang in onze overall strategie. ‘Naast groei in de bestaande branches heeft Euretco ambitie om ook verder te groeien in andere branches zoals de DHZ markt. De dienstverlening, waarmee Euretco zich richt op de zelfstandig winkelier, leent zich uitstekend om naast de huidige branches mode, wonen, sport en media ook voor andere branches beschikbaar te maken’, aldus Evers.

Chantelle Group, een grote internationale speler in de lingeriebranche en eigenaar van de merken zoals Chantelle, Passionata en Chantal Thomass, heeft met de aankoop van Livera een solide basis om ook op de Nederlandse markt haar activiteiten gestalte te geven. ‘Wij kijken uit naar de combinatie van de expertise van Livera als franchiser met de productkennis van Chantelle met het ultieme doel om het best mogelijke assortiment aan te bieden gecombineerd met fantastische services,’ aldus de Chantelle-directie.

Livera is een franchiseformule van 58 ondernemers met op dit moment 102 winkels. De huidige directeur van Livera B.V., Ruud Jacobse, zal na de verkoop verantwoordelijk blijven voor de Livera-formule en in die hoedanigheid aanblijven in de functie van directeur.


Euretco

Euretco, gevestigd in Hoevelaken in het hart van het land, is de grootste retailservice-organisatie van Nederland, die samenwerkt met bijna 1.900  retailers. Deze zelfstandig ondernemers exploiteren circa 2.900  winkels in de branches mode, wonen, sport en media. De gezamenlijke consumentenomzet bedraagt ongeveer € 2,3 miljard. De kernactiviteiten van Euretco zijn: retailservices, franchise, wholesale en financiële dienstverlening aan de ondernemers en leveranciers. Bekende winkelformules en vloerconcepten van Euretco zijn o.a. Intersport, Libris, Runnersworld, Coach, Decorette,  Vivante, binnen®, Blz. en Topform. Daarnaast beschikt Euretco via Euretco Label Company met Babyface, Blue Rebel, Rags Industry en LCKR over vier internationale topmerken in het baby- en kinderkledingsegment. Het zelfstandig ondernemerschap staat centraal in deze relatie. Aangesloten ondernemers profiteren van inkoopvoordeel, ondersteuning in (online) marketing, regelmatige kennisuitwisseling, verkoopsamenwerking en omnichannel retailing (oftewel: offline én online). Met 320 medewerkers staat Euretco dagelijks voor hen klaar. 

Chantelle

Familieonderneming Chantelle werd in 1876 opgericht en is de grootste lingerie-organisatie van Frankrijk. Met het merk Femilet is de keten ook actief in Denemarken. De jaarlijkse omzet van de onderneming bedraagt € 375 miljoen. Chantelle lingerie is ook in Nederland verkrijgbaar waar het onder meer bij De Bijenkorf, speciaalzaken evenals bij de Livera-winkels wordt aangeboden.

 

Tip van de redactie

Lees ook: “Steunkousen en jarretels. Livera komt in Franse handen” (NRCQ)

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.