Leonidas slaat handen ineen met De Echte Bakker

Datum: april 1, 2015

Leonidas heeft de handen ineen geslagen met De Echte Bakker De Vocht in Eindhoven. De splinternieuwe bakkersspeciaalzaak opende onlangs de deuren en presenteert naast brood en banket ook de verrukkelijke bonbons van de beroemde Belgische chocolatier Leonidas. “Kwaliteit vindt kwaliteit.”

Het ‘nieuwe’ Leonidas verovert langzaam maar zeker Nederland. Zo is het kersverse winkelconcept ‘Concept Chocolatier’ recent omarmd door De Echte Bakker De Vocht in Eindhoven. De shop-­‐in-­‐shop daar vormt voor Leonidas de opmaat naar meer openingen in De Echte Bakker-­‐winkels. “Het is onze ambitie om snel door te groeien in Nederland en deze combinatie kan zeer succesvol zijn voor beide partijen”, zegt Rob Tolboom, Country Manager bij Leonidas. Hij benadrukt dat Leonidas graag het gesprek aangaat met geïnteresseerde bakkers.

Seizoenchocolade

In het Concept Chocolatier van Leonidas worden warme kleuren, mooie materialen en sfeerfoto’s gebruikt. “Helemaal passend bij de ambachtelijke uitstraling die we ook in de rest van de winkel hebben gerealiseerd”, zegt Godfried de Vocht van de gelijknamige bakkersspeciaalzaak. Het Leonidas-­‐assortiment dat De Echte Bakker aan de Heezerweg in Eindhoven presenteert is breed. Behalve een basisassortiment kunnen klanten er op gezette tijden seizoenchocolade kopen. Dit zijn bonbons die alleen tijdens bijzondere momenten, zoals de aankomende paasdagen verkrijgbaar zijn. In de Leonidas-­‐presentatiekast is verder volop ruimte gereserveerd voor cadeauverpakkingen. De basis van alleBakkersspeciaalzaak De Vocht in Eindhoven omarmt concept van beroemde Belgische chocolatier Leonidas. Bron: franchiseFormules.NL Leonidas-­‐pralines is echte Belgische chocolade gemaakt van 100 procent pure cacaoboter, verse room en melk. Voor de vulling van de bonbons worden onder meer hazelnoten uit Turkije gebruikt, Morello-­‐kersen uit de Périgord, amandelen uit Italië en sinaasappels uit Valencia.

Lekker, bonbons van Leonidas

“Klanten die hier voor het eerste binnenkwamen zeiden meteen; lekker, je hebt ook bonbons van Leonidas”, vertelt Godfried. De Echte Bakker De Vocht is een begrip in Eindhoven en omstreken. “We hebben in totaal vier zaken, de basis van alles wat we presenteren is kwaliteit tegen een prima prijs”, vertelt Godfried. De shop-in-­shop van Leonidas in de nieuwste winkel versterkt volgens hem dit beeld en daarmee de aantrekkingskracht. “We verkopen hier verse, ambachtelijke producten, die met veel liefde zijn bereid. Ook Leonidas staat voor kwaliteit, voor traditionele bereiding en verse ingrediënten. Kortom, kwaliteit vindt kwaliteit.” De samenwerking met Leonidas past bovendien in het eigen, unieke karakter van de winkel. Godfried: “De merkkracht is enorm, alleen al dat zorgt ervoor dat mensen naar mijn winkel komen. Dan zijn er nog de bijzondere smaken en smaakcombinaties, die bonbons vind je echt nergens anders.”

Over Leonidas

Leonidas maakt originele en heerlijke pralines in een sfeer van kwaliteit, verbondenheid en vrijgevigheid. Al vier generaties lang hecht Leonidas een onverminderd belang aan de erfenis van zijn oprichter. Nog elke dag beoefent het bedrijf het vak met passie, met groot respect voor de tradities en met als resultaat 100 procent kwaliteit. Nederland maakte in 1968 voor het eerst kennis met Leonidas. Het familiebedrijf Min uit Mechelen opende toen de eerste winkel in Roosendaal. Vandaag de dag heeft Leonidas meer dan 200 (franchise)vestigingen in Nederland en één eigen zaak in Markthal Rotterdam.  

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.