Kwalitaria verovert hoge notering in Horeca Top 100

Datum: mei 30, 2017

Kwalitaria is dit jaar voor het eerst genoteerd in de jaarlijkse ranglijst van grootste horecabedrijven van Nederland. De nieuwkomer schiet gelijk naar plaats 32 in de Misset Horeca Top 100 met een omzet van 53,1 miljoen euro. De cafetariaformule van FFC gaat daarmee grote namen als Subway, Febo en Starbucks voorbij.

Focus op groei

Kwalitaria heeft de omzet in 2016 met ruim 11 procent zien stijgen ten opzichte van 2015. Martijn Boone, marketing manager, vertelt waar de omzetgroei vandaan komt: “We groeien sterk in het aantal winkels en daarnaast zien we een duidelijk verband tussen de introductie van onze concepten en de stijging van het aantal transacties en de gemiddelde besteding. De landelijke introductie van onze burgers met vers gehakt van MRIJ-runderen was bijvoorbeeld een groot succes. Daarnaast zijn er meer locaties aangesloten bij ons bezorgconcept zodat consumenten ook makkelijk online kunnen bestellen. We blijven doorgroeien en verwachten dus ook te blijven stijgen in de ranglijst!”


Over Kwalitaria

Kwalitaria is het bekendste cafetariamerk van Nederland. De grootste cafetariaformule heeft momenteel meer dan 140 vestigingen en streeft naar 250 vestigingen in 2020. Kwalitaria producten zijn (bijzonder) lekker en daarbij ook net even anders. Dus daarom bij ons een hamburger van puur Hollands MRIJ-rundvlees met een ambachtelijk gebakken biologisch broodje, krokante dikkere friet met de echte smaak van aardappel, plofkipvrije producten, een knapperig broodje met kaas uit de Beemster of een kroket met een paneerlaag van panko. Elk seizoen heeft zijn specialiteit en daar maken we dankbaar gebruik van bij het bedenken van tijdelijke seizoensproducten. Zo blijven we elk seizoen verrassen. Daarbij maken we daar waar mogelijk, een bewuste keuze voor duurzame producten omdat we simpelweg gewoon geloven dat dat de beste keuze is voor de lange termijn. Sinds 2004 is Kwalitaria een franchiseformule van Franchise Friendly Concepts (FFC). ')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.