Koopplein branchewinnaar bij De Succesfactor

Datum: januari 16, 2015

De onderneming Koopplein.nl is door de Nominatiecommissie van de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar in de Online handelsplatformenbranche.

Handelsgeest, initiatief en visie omzetten naar succes. Dat is wat Koopplein.nl in 2007 heeft opgepakt en waargemaakt. Zij zag de potentie van het online met elkaar verbinden van kopers en verkopers – maar voegde daar het lokale karakter aan toe – door ruim 250 lokale handelsplatformen samen te voegen in één website: Koopplein.nl. Hiermee is een landelijk netwerk ontstaan, wat door zijn lokale opzet diverse voordelen heeft. Door het onderscheidend vermogen en innovatie nomineert De Nominatiecommissie Koopplein.nl voor de Nationale Business Succes Award 2014.

Koopplein.nl is sinds haar oprichting in 2007 uitgegroeid tot een volwaardig platform waar lokale ondernemers en particulieren vraag en aanbod met elkaar kunnen verbinden. Men heeft de mogelijkheid om alleen in zijn/haar directe omgeving artikelen aan te bieden c.q. te kopen, hetgeen het risico op oplichting sterk reduceert (‘ons kent ons’), en door de korte afstanden is een bezichtingsafspraak snel gemaakt. Bijkomend voordeel is dat de korte afstanden ook een milieuvoordeel hebben. In dit segment heeft de onderneming inmiddels een rol van betekenis verworven en wordt zij  binnen haar branche als een van de vooraanstaande spelers beschouwd. 

Innovatie

Binnen de on-line handelsplatformen valt Koopplein.nl op door haar bijzondere formule, ontstaan door het via een franchiseformule samenvoegen van vele lokale handelsplatformen. De onderneming manifesteert zich daarbij als de centrale organisatie, die de eenduidigheid van de formule bewaakt en alle franchisenemers op allerlei gebieden ondersteunt. Door zakelijke adverteerders en franchisenemers een vergoeding te laten betalen, kan de deelname door particulieren gratis worden gehouden; zij kunnen binnen hun gemeente onbeperkt gratis adverteren, ongeacht de rubriek of de waarde van de artikelen.

Over de Nationale Business Succes Award

De Nationale Business Succes Award nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Elk jaar worden Succes Awards toegekend aan genomineerde ondernemingen, die volgens de onafhankelijke vakjury excellente resultaten hebben bereikt en daarmee een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, toegankelijk voor alle kerngezonde ondernemingen.

De missie van de Nationale Business Succes Award is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, als ook het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via een open ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award, (2014) inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor,  is gestart in februari en was wekelijks te volgen op RTL 7, zondag 12:55 uur tot einde 2014. De conceptgerechtigde van de Nationale TV Succes Award is TV Media Partners.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.