Kansen voor franchise in de zorg

Datum: december 9, 2014

De gezondheidszorg is de enige sector die in 2015 krimpt. Terwijl de economie naar verwachting met 1,4% groeit, krimpt de zorg volgend jaar met 1%. Zorgorganisaties lopen steeds meer financiële risico’s. Zij moeten zich daarom duidelijk positioneren, flexibel zijn en scherp sturen op een gezonde financiële huishouding. Dit blijkt uit het Jaarbericht Gezondheidszorg van het ING Economisch Bureau.

‘Ondanks de lastige marktomstandigheden zijn er ook kansen. Hogere kwaliteit en lagere kosten gaan prima samen in de zorg. Het zijn vooral de traditionele verdienmodellen die onder druk staan, wat ruimte geeft aan nieuwe, innovatieve businessmodellen, zoals franchise. Kansen dienen zich lokaal ook aan in de eerste lijn en in de samenwerking tussen woningcorporaties en zorginstellingen’, aldus Erwin Winkel, ING sectormanager Gezondheidszorg.

Lees het volledige rapport hier

Bron: ING Economisch Bureau

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.