Jumbo kan weer overnemen

Datum: oktober 8, 2012

De overname van C1000 door Jumbo heeft aardig wat invloed gehad op de kas. Maar de schulden zijn ver genoeg afgelost om weer op overnamepad te kunnen. Mede omdat Albert Heijn €300 miljoen heeft betaald voor de 80 Jumbo-supermarkten die het overnam. Jumbo-topman Frits van Eerd zegt hier in de zaterdageditie van De Volkskrant het volgende over: “Nee, we verdrinken niet in onze schulden. Onze schulden zijn nu al weer zover gedaald, dat we wel weer een overname zouden kunnen plegen. Niet dat we dat nu gaan doen; eerst C1000 maar eens afronden.”

Jumbo betaalde zes keer de winst voor C1000, een bedrag van 900 miljoen euro, rekent Van Eerd voor. De schuld van de supermarktketen kwam daarmee op 1,1 miljard euro. “Maar we verkochten al heel snel een aantal winkels aan Albert Heijn en Coop.” Zowel C1000 als Jumbo zijn ‘hartstikke winstgevende formules’, aldus de topman. “Die winst gebruiken we ook om af te lossen.”

Bron: Denationalefranchisegids.nl
Link: http://www.denationalefranchisegids.nl/firstfranchise/Dinsdag_9_oktober_2012.htm#jumboranchise

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.