Joost Nijenhuis en Sabine Scholts nieuwe franchisenemers MAXX Twente

Datum: februari 18, 2015

FranchiseFormules.NL sprak deze week met de nieuwe franchisenemers van MAXX aanhuurmakelaars in Twente. Begin februari opende hun verhuurmakelaardij in Enschede.   

Wie zijn jullie, stel je even kort voor.

Wij zijn Joost Nijenhuis en Sabine Scholts, naast zakenpartners wonen we in het dagelijks leven ook samen. Sabine heeft 3 dochters, ikzelf heb 4 dochters en we wonen in Enschede.

Wat deden jullie voordat je MAXX Twente opende? 

Hiervoor was ik werkzaam bij het Instituut Fysieke Veiligheid als projectleider productontwikkeling en innovatie, daarvoor in diverse branches gewerkt in het vakgebied sales en marketing. Sabine was hiervoor werkzaam als kapster. We zijn allebei erg ondernemend ingesteld en vonden het nu de juiste tijd om de stap te zetten naar een eigen onderneming. Ik zelf kom uit een ondernemend gezin en heb ook jaren bij mijn vader in de zaak gewerkt.  

Wat is jullie voornaamste drijfveer om een bedrijf in de verhuurmakelaardij te beginnen?

De voornaamste reden is omdat ik eigenlijk niet meer voor een baas wilde werken en ons de verhuurmakelaardij erg aan sprak. Daarnaast zien we potentie voor de verhuurmakelaardij in Twente.

Wat is jullie belangrijkste beweegreden geweest om franchisenemer bij MAXX aanhuurmakelaars te worden?

De informatie en de gesprekken die we gehad hadden met de eigenaar Sylvio Ekkel van Maxx Aanhuurmakelaars waren erg prettig en duidelijk. De know-how en systemen die ze in de 22 jaar die ze bestaan hebben ontwikkeld geven ons de kans om een vliegende start te maken. 

Wat spreekt jullie het meest aan in de formule van MAXX?

De eigen vrijheid die je hebt en de inbreng die je kunt geven spreekt ons erg aan. Daarnaast heb je een goede basis waar je op terug kunt vallen.Joost Nijenhuis en Sabine Schots: nieuwe franchisenemers MAXX Twente. Bron: FranchiseFormules.NL

Hoe hebben jullie de training / opleiding ervaren?

We hebben een aantal dagen meegelopen om de werkwijze en systemen te leren kennen en dat is ons goed bevallen.

Hoe ervaren jullie de coaching en begeleiding vanuit MAXX?

De begeleiding is top! Je kunt altijd je vraag stellen. En een keer in de 6 weken komen we allemaal bij elkaar om elkaars ervaringen uit te wisselen en nieuwe ideeën op te doen.

Hoe zien jullie de toekomst?

We zijn nu druk bezig met het opbouwen van de naamsbekendheid en we zijn er van overtuigd dat we ons marktaandeel kunnen pakken met de werkwijze en systematiek van Maxx.

Zou je ondernemers in andere regio’s adviseren aan te sluiten bij MAXX en zo ja, waarom?

Dat zou ik zeker doen! Des te groter wordt de bekendheid van Maxx en des te beter voor ons allemaal. 


Contact

Joost Nijenhuis & Sabine Scholts
Maxx kantoor Enschede
Tinsteden 4d
7547 TG Enschede
Telefoon: 088 – 6299053

 

 

 

 


De franchisegever over de nieuwe vestiging in Twente

Sylvio Ekkel, franchisegever van MAXX: “De laatste maanden zijn er verschillende gesprekken gevoerd met kandidaten in Twente, waaronder ook bestaande verhuurmakelaars. Naar mijn beoordeling biedt dit geografisch gebied een gezonde voedingsbodem om een succesvol verhuurkantoor te exploiteren. Naast dat Maxx verschillende pandeigenaren kent in Enschede, heeft Joost de plaatselijk touche welke noodzakelijk is. Joost en Sabine zijn inventief, flexibel en hebben een uitgebreid sociale netwerk. Kerneigenschappen welke Maxx zoekt bij kandidaat franchisenemers”.

Onafhankelijk onderzoek door Creditsafe toont aan dat start-ups veel perspectief zien met de verhuur- en beheeractiviteiten binnen het vastgoed. Disciplines waarin Maxx al sinds 1992 actief is. Verschillende vestigingsplaatsen en gesprekken met kandidaat-franchisenemers vinden plaats en Ekkel heeft daarom ook de verwachting dat 2015 een jaar is waarin meer vastgoedpartijen Maxx zullen leren kennen.

 


 

Franchising Etc., het bedrijf achter FranchiseFormules.NL, bracht de franchisenemers in Twente in contact met MAXX aanhuurmakelaars. Steeds meer formules werken met Franchising Etc. samen voor het werven van nieuwe franchisenemers en/of voor het vervangen van ondernemers / ‘resellen’ van bestaande vestigingen.

Een greep uit de klantportfolio:

– Bruna. Categorie: Boeken & tijdschriften;
– City Box. Categorie: Self-storage;
– Fit20. Categorie: Fitness & Personal Trainer;
– MAXX aanhuurmakelaars. Categorie: Verhuurmakelaardij;
– Nu Wonen. Categorie: Verhuurmakelaardij;
– SPAR. Categorie: Supermarkten;
– Carrefour (België). Categorie: Supermarkten;
– Straetus Incasso. Categorie: Zakelijke dienstverlening;
– Expert. Home electronica;
– Talamini-Gelato. Categorie: IJssalons;
– Fortune hot drinks. Categorie: Koffie / Automaten;
– Money 4 Products. Categorie: Gebruikte goederen;
– The Interface Financial Group (Canada). Master-franchise opportunity NL;
– TAB Boards International (VS). Master-franchise opportunity NL; 
– Mango Tree (Thailand / HongKong). Master-franchise opportunity NL.

Bent u franchisegever en/of werkzaam bij een formule en verantwoordelijk voor expansie dan kunt u gebruik maken van het wervend vermogen van FranchiseFormules.NL. Ook kunt u (desgewenst) de wervingsmethodieken en inzet benutten van het achterliggende bedrijf Franchising Etc.  

Neem vrijblijvend contact op met één van onze consultants voor meer informatie of een afspraak.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.