Jamin plukt vruchten van vernieuwing en crowdfunding

Datum: mei 20, 2016

Franchisenemers van Jamin zagen de afgelopen twee jaar de omzet groeien van vijf tot tien procent. Volgens general manager Maarten Steinkamp (foto) is dit echt een prestatie in de huidige winkelstraat. Met dank aan vernieuwing én … crowdfunding.

General Manager van Jamin, Maarten Steinkamp: "Jamin plukt vruchten van vernieuwing en crowdfunding". Bron: FranchiseFormules.NLNa het tijdelijke faillissement in 1985 daalde het aantal vestigingen van Jamin van 600 naar 90. “Dat komt deels omdat de snoepmarkt al jaren langzaam afneemt. Maar ook met Jamin zelf ging het matig”, aldus Steinkamp, die sinds vorig jaar bij de formule werkt. Die verkeerde in een identiteitscrisis doordat Jamin zich niet goed onderscheidde van de concurrenten. 

Ander assortiment

De franchiseformule heeft haar assortiment daarom aangepast en wil meer vernieuwing, verrassing en speelsheid. De franchiseformule besloot om snoep vanuit het buitenland als eerste in Nederland te introduceren. Het assortiment bestaat nu onder andere uit American Candy, Zweedse snøpjes en Japans doe-het-zelf-snoep in de vorm van sushi.

Crowdfunding

Ten slotte trekt Jamin de trend van vernieuwing ook door in de financiering van nieuwe winkels. Alvast voor zes nieuwe filialen klopte de keten aan bij online financieringsplatform Capital Circle, dat er al vijf met succes financierde. Een zesde project staat nog open. 

Door: Gunther Malin

Bron: Capital Circle

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.