Jamin opent winkel in Apeldoorn met behulp van crowdfunding

Datum: augustus 25, 2015

Dat Jamin een nieuwe snoepwinkel opent in Apeldoorn is op zich amper een nieuwsfeit maar dat de realisatie van dit verkooppunt grotendeels gefinancierd wordt met behulp van crowdfunding is een heuse primeur. Nog niet eerder wist een franchise formule in ons land met investeringen van particulieren een nieuwe winkel te openen. Zeker gezien de lastige tijden in het MKB in zijn algemeenheid, en retail in het bijzonder,  een opmerkelijke ontwikkeling.

Via het Rotterdamse bedrijf Capital Circle wist Jamin Retail een zogeheten arrangement overeen te komen voor haar winkels. Directeur Kees Hermans: “Voor potentiële franchisenemers is het nog steeds heel lastig financiering te krijgen bij de banken. En als er al mogelijke interesse aan die kant is, dan is de doorlooptijd van zo’n aanvraag al snel drie maanden. Veel te lang natuurlijk. Daar wachten huurbazen niet op”.

De ondernemer voor de Jamin winkel in Apeldoorn wist van de totale benodigde investering van € 100.000 ruim 70% via crowdfunding binnen een paar dagen te realiseren. Hermans: “Dat we al 130 jaar bestaan en bekendste snoepwinkel van Nederland zijn, helpt natuurlijk enorm. Maar het is echt een doorbraak voor een landelijke franchise formule”.

De afgelopen jaren zijn barre tijden geweest voor winkelstraten in bijna alle middelgrote steden. Forse leegstand, negatieve exploitaties, huurgeschillen en faillisementen leiden nog steeds tot een kaalslag. De malaise trof ook diverse bekende franchiseketens. “Crowdfunding is geen medicijn om slecht renderende winkels te redden maar wel een manier om nieuwe kansrijke winkels te beginnen. En dat hebben veel steden hard nodig”, aldus Hermans

(Red.) 

Franchising Etc., het bedrijf achter FranchiseFormules.NL, helpt en begeleidt franchisegevers en franchisenemers bij het opstarten van een crowdfunding campagne. Meer informatie >>

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.