Interview met Tijnis Verhoeff van Thexton Armstrong

Datum: oktober 5, 2014

Tijnis Verhoeff is actief als consultant van Thexton Armstrong in Arnhem. In 2011 nam hij de beslissing voor het ondernemerschap te kiezen en als adviseur ondernemers in het MKB te gaan ondersteunen na een succesvolle carrière als consultant, verkoop directeur en business unit directeur. Hij licht zijn beslissing graag toe.

Wat was je voornaamste drijfveer om MKB-ondernemers te helpen?

“Ik vind het mooi om te zien dat anderen met slechts een beetje hulp al een stuk verder kunnen zowel bedrijfsmatig als op persoonlijk vlak. Bovendien spreekt het MKB me erg aan omdat dit tenslotte een hele belangrijke en grote groep is binnen ondernemend Nederland die zeker wel een handje geholpen mag worden.”   

Wat waren je verwachtingen van Thexton Armstrong op het moment dat je franchisenemer werd en zijn deze uitgekomen?

“De verwachting die ik had voordat ik startte, was dat ik aan de slag kon met een bewezen aanpak. Enerzijds zelfstandig en anderzijds met collega consultants. Die verwachting is meer dan uitgekomen. Ik heb veel meer aan mijn collega’s dan ik van te voren had kunnen bedenken. Het zijn echt collega’s in plaats van mede-franchisenemers. Zo komen we met een aantal consultants uit de buurt één keer in de twee maanden samen om ervaringen uit te wisselen en elkaar te helpen bij bepaalde vraagstukken.”

Hoe heb je de acquisitie van klanten ervaren vanuit Thexton Armstrong?

“Het is heel fijn dat Thexton Armstrong een samenwerkingspartner heeft die de ‘koude acquisitie’ verzorgt. De follow-up en overige acquisitie pak ik zelf op en dit heb ik echt moeten leren. De training en ondersteuning vanuit Thexton Armstrong boden hiervoor uitkomst en gaven mij handvatten om een nieuw netwerk op te kunnen bouwen. Het is belangrijk om om je heen te blijven kijken in een straal van 30 kilometer, gericht zinvolle ondernemersbijeenkomsten te bezoeken en elkaar ook business te gunnen.”Tijnis Verhoeff van Thexton Armstrong: Het aanbrengen van structuur en rust bij een ander geeft mij juist veel energie. Bron: FranchiseFormules.NL

Hoe ervaar je het consultant zijn in de praktijk?

“Ik vind het erg fijn om mijn tijd zelf in te kunnen delen. Daarnaast vind ik het erg motiverend om anderen te kunnen helpen. Daar haal ik echt voldoening uit. Vooral als je ziet wat dit uiteindelijk oplevert voor de klant. Zo zei een klant laatst dat hij het, dankzij mijn hulp, nog steeds erg druk had, de omzet en winst zelfs waren gestegen, maar dat hij er veel minder stress van had. Het aanbrengen van structuur en rust bij een ander geeft mij juist veel energie.” 

 Hoe zou je de relatie met jouw klanten het beste kunnen omschrijven?

“Een relatie die heel sterk stoelt op vertrouwen en een relatie die zich in stappen steeds verder verdiept. Je moet elkaar kunnen vertrouwen en elkaar tegelijkertijd scherp kunnen houden. Je zit er tenslotte om verbeteringen te realiseren. Verbeteringen betekenen vaak ook veranderen en dit is lastig. Daar moet je de ondernemer wel op aanspreken”

Wat wil je anderen nog meegeven die overwegen consultant te worden en zich bij Thexton Armstrong aan willen sluiten?

“Denk erover na of je zelf het wiel wilt uitvinden of dat je je wilt aansluiten bij een partij die het wiel al voor je heeft uitgevonden. Vanuit Thexton Armstrong wordt niet alleen een bewezen methode aangereikt, maar word je ook geholpen om hier actief mee aan de slag te gaan. Thexton Armstrong richt zich bovendien op een mooie doelgroep die het verdient geholpen te worden.”


Ook franchisenemer worden bij Thexton Armstrong?

Bekijk meer informatie in het formuleprofiel van Thexton Armstrong en/of toon direct uw interesse via het bijgaande informatie aanvraagformulier.

Tip van de redactie!

Lees ook het interview met franchisenemer Chris van den Akker

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.