Interview met Linda Pijpers van Claassen, Moolenbeek & Partners

Datum: april 8, 2015

Linda Pijpers (1975) is een vrouw van deze tijd. “Multi-tasken” is haar niet vreemd. Een eigen praktijk, echtgenote en moeder van twee kinderen, sport een druk sociaal leven. Eigen agendabeheer is dan een groot goed. Linda is werkzaam op het kantoor Tilburg van Claassen, Moolenbeek & Partners. “Ik begeleid ondernemers in het verbeteren van hun organisatie. Als onafhankelijk sparringpartner help ik ze hun onderneming te laten excelleren. Door op een systematische wijze het bedrijf te analyseren en de rol van de ondernemer daarin bespreekbaar te maken. Of het nu gaat om een herfinanciering, overname of het oplossen van een capaciteitsprobleem, het is goed om eerst een stapje terug te doen. Scherp krijgen wat de organisatie wil bereiken, hoe de primaire processen zijn georganiseerd, hoe de markt zich ontwikkelt en wat de financiële situatie is. Op die manier werk je aan een structurele oplossing en voorkom je symptoombestrijding.”

Samenwerken maakt je krachtiger

Aan het woord is Linda Pijpers, al enkele jaren partner bij Claassen Moolenbeek & Partners. De focus ligt op bedrijfskundig en bancair advies. “Mijn achtergrond ligt in de farmacie. Bij een grote internationaleLinda Pijpers van Claassen, Moolenbeek & Partners Tilburg: geneesmiddelenfabrikant heb ik diverse rollen vervuld op het terrein van productie planning, voorraadbeheer en projectmanagement (Supply Chain). Vooral die projecten die dicht tegen ‘ondernemen’ aanliggen gaven veel voldoening, zoals het openbreken van nieuwe markten met bestaande medicijnen. De energie die ik daar van kreeg deed mij besluiten om zelf ondernemer te worden en mijn ervaring en expertise als consultant in te gaan zetten.” 

“Ik zocht de vrijheid van het ondernemerschap, maar wilde ook weer niet helemaal alleen aan de gang. Daarom heb ik er voor gekozen om me aan te sluiten bij CM&P. Belangrijkste meerwaarde die ze voor mij hebben is de kennisdeling met 100 andere partners en de goede naam die de organisatie heeft in de (bancaire) markt. In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld dat ik samen met andere partners vorm geef aan het kantoor in Tilburg. Ieder van ons is verantwoordelijk voor de eigen omzet, maar we kijken wel waar we elkaar kunnen versterken en hoe we de markt in de omgeving van Tilburg het best kunnen bewerken. Die vorm van samenwerking maakt je krachtiger.”

“Daarnaast profiteer ik van de instrumenten die de centrale organisatie van CM&P mij aanbiedt. Denk bijvoorbeeld aan trainingen, bijeenkomsten, individuele gesprekken en formats om tot een goed advies te komen. Ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen succes, en kan tegelijkertijd zo nu en dan terug vallen op collega’s wat het adviseren natuurlijk veel leuker maakt!”.

 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.