Interview met de eigenaren van Puff Stores Nederland

Datum: juli 8, 2014

Danny Worms (31) en Abel Vegter (30) openden eind januari hun Puff Store in Amsterdam. Er volgden al snel Puff Stores in Bussum, Den Haag en Delft. Ze hebben grootse plannen. Abel: “In Italië, rokersland bij uitstek, is de Puff Store al een begrip. Daar zijn de laatste twee jaar al honderden winkels geopend voor de consument die overstapt op elektronisch roken. Dit jaar is Nederland aan de beurt. Er is al een Puff Store in Bussum, en nu zitten we dus ook hier in de Maasstraat in Amsterdam. Bij de opening was het meteen al druk. We zitten op een goed punt, aan een drukke winkelstaat en in een hoekpand. Bovendien zijn we elke avond tot 20.00 uur open. We hebben veel aanloop.”

Danny: “We verkopen zelfs al boven verwachting. Er is veel belangstelling, vanuit allerlei verschillende motieven. Zo wordt tabak roken voor veel mensen gewoon te duur en is dit vele malen goedkoper. Anderen willen overstappen op een minder schadelijk alternatief. En de e-sigaret biedt natuurlijk als groot voordeel dat je ‘m kunt gebruiken op plekken waar je normaal niet kunt roken, zoals in de horeca. Verder vinden mensen het fijn dat ze weer in huis kunnen roken zonder telkens naar buiten te hoeven.”Artist impression interieur Puff Store. Bron: FranchiseFormules.NL

Abel: “Wij kijken naar waarom iemand wil overstappen, en naar wat en hoe hij rookt. Daarop kunnen we adviseren welke oplossing daarbij past. Zo zijn er grotere modellen voor regelmatig gebruik, maar ook kleine elegante e-sigaretten voor wanneer je uitgaat. In de vloeistof is natuurlijk veel enorm keus, en kijken we naar iemands smaak en nicotinebehoefte. Aan de try-out bar kunnen klanten vervolgens ervaren wat het beste bevalt.”

Danny: “In de media is er veel ophef geweest over elektronisch roken. Wij doen al aan verantwoordelijke verkoop: onze producten voldoen aan de hoogste standaarden en bevatten bijsluiters met veiligheidsvoorschriften. Ook verkopen we niet aan jongeren onder de achttien jaar. We kijken dan ook uit naar meer regulering. Dan zal het aantal Puff Stores nog verder groeien. En we zoeken nog franchisenemers!”

Bekijk hier het formuleprofiel van Puff Stores

Bekijk hier een introductievideo 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.