Interview met Chris van den Akker van Thexton Armstrong

Datum: september 29, 2014

Chris van den Akker (52) is actief als consultant in Eindhoven. Naast uitgebreide ervaring als adviseur en coach in binnen- en buitenland heeft Chris vooral ook ervaring als ondernemer. Als voormalig directeur-eigenaar van een (familie)bedrijf heeft hij de vele aspecten van het ondernemerschap persoonlijk ervaren. In 2012 heeft hij zich aangesloten als consultant bij Thexton Armstrong.


Wat was je voornaamste drijfveer om MKB-ondernemers te helpen?

“Het MKB is mijns inziens de ruggengraat van de Nederlandse economie. Deze ondernemers staan vaak nog zelf met de ‘voeten in de klei’ terwijl ze ook te maken krijgen met vraagstukken waar een grote onderneming specialisten voor in dienst heeft. De diversiteit waar een MKB-ondernemer mee te maken krijgt, de vaak emotionele betrokkenheid en de flexibiliteit die dit alles vereist, boeit mij en ik voel me in een dergelijke omgeving meer dan thuis.”Chris van den Akker, franchisenemer bij Thexton Armstrong: De diversiteit waar een MKB-ondernemer mee te maken krijgt, boeit mij!


Wat waren je verwachtingen van Thexton Armstrong op het moment dat je franchisenemer werd en zijn deze uitgekomen?

“Mijn
verwachtingen waren dat ik als franchisenemer voordeel zou hebben van het zelfstandig ondernemerschap, maar tegelijkertijd onderdeel kon gaan uitmaken van een reeds bestaand professioneel team. Deze verwachtingen zijn zeker uitgekomen. Nog een prettige bijkomstigheid is dat je als (startend) franchisenemer direct gebruik kunt maken van de faciliteiten van een volwassen organisatie. Ik geloof dat Thexton Armstrong hierin zeker uitblinkt ten opzichte van veel andere franchise organisaties.”


Hoe heb je de acquisitie van klanten ervaren vanuit Thexton Armstrong?

“De methodiek van Thexton Armstrong werkt goed. Je leert te acquireren op een wijze die bij je past, maar ook volgens een beproefde methodiek die zijn succes heeft bewezen. Dit maakt vaak het verschil. ‘Koude acquisitie’ is niet iets wat mij bijzonder trekt, maar ik ga wel graag in gesprek met ondernemers die ik nog niet ken. En dat is precies de handreiking die Thexton Armstrong doet.”


Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

“Ik werk met dagdelen, waarin ik klanten bezoek of mijn werkzaamheden op kantoor plan ten behoeve van één van mijn klanten. Daarnaast probeer ik nog regelmatig netwerkbijeenkomsten bij te wonen en reserveer ik tijd voor mijn eigen administratie. Doordat je werkzaam bent in je eigen regio, ben je niet veel tijd kwijt aan het woon-werk verkeer en kun je veel werk verzetten op een dag. Natuurlijk komt het ook voor dat ik ‘s avonds of in het weekend werk, maar daar staat tegenover dat ik overdag ook flexibel ben en mijn dagindeling zelf kan plannen.”


Hoe ervaren MKB-ondernemers jouw begeleiding?

“Als consultant heb je vaak te maken met een divers pallet aan vraagstukken en uitdagingen. Niet zelden is dit, zeker in het geval van een ondernemer in het MKB, ook verweven met persoonlijke omstandigheden. Er moet volledig vertrouwen zijn in jou als consultant. Een hele goede klik vanaf het eerste moment misschien wel. Hoewel ik me heel goed besef dat het ook best wel eens anders zou kunnen zijn, kan ik gelukkig zeggen dat deze klik er met mijn klanten zeker is.”


Hoe zou je de relatie met jouw klanten het beste kunnen omschrijven?

“Mijn relatie met klanten is professioneel, maar ook deels vriendschappelijk. Ik krijg al heel snel het gevoel dat het ‘ons’ bedrijf is en de drang om er een succes van te maken is dan ook erg groot. Ik vind het belangrijk dat je als consultant kunt zeggen wat nodig is op een manier dat de klant dit ook kan accepteren. Als een vertrouwenspersoon die kennis van zaken heeft en het beste met de ondernemer en zijn bedrijf voor heeft. In zo’n relatie voel ik me prettig en daar streef ik ook dan bij iedere klant naar.”


Wat wil je anderen nog meegeven die overwegen consultant te worden en zich bij Thexton Armstrong aan willen sluiten?

“Het belangrijkste is eigenlijk om goed te overwegen of het vak van een consultant in het MKB je voldoende aanspreekt. Als dit zo is, dan is er eigenlijk maar één franchise organisatie die hierbij past en ook nog eens een bewezen aanpak heeft. Dat is Thexton Armstrong.” 


Ook franchisenemer worden bij Thexton Armstrong?

Bekijk meer informatie in het formuleprofiel van Thexton Armstrong en/of toon direct uw interesse via het bijgaande informatie aanvraagformulier.

Tip van de redactie!

Lees ook het interview met franchisenemer Tijnis Verhoeff   

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.